«Žiguļu kauss 2013» sācies ar «Dinamo Rīga» galvenā trenera Arta Ābola debiju (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmssvētku dienā, 17.novembrī, Ropažu novadā esošajā sporta kompleksā «333» notika «Žiguļu kauss 2013» sacensību sērijas pirmais posms. Spēcīgā konkurencē un ar intrigu līdz pēdējam braucienam par uzvarētājiem kļuva Renārs Kārkliņš standarta klasē un Lauris Mezītis brīvajā klasē.

«Kā organizatori varam būt gandarīti par ievērojamo sportistu atsaucību, kuru kopējais pulks «333» trasē bija gandrīz 40 dalībnieku. Kā īpašie viesi atbrauca autobraucēji no Igaunijas, kuri radīja konkurenci vietējiem sportistiem, beigu beigās radot aizraujošas un neprognozējamas sacīkstes. Līdz pat pēdējam braucienam nebija skaidrs vietu sadalījums pirmajā desmitniekā, un tas viennozīmīgi bija interesanti ne tikai pašiem dalībniekiem, bet arī sanākušajiem skatītājiem,» pauda «Žiguļu kauss 2013» organizators, biedrības «Rencēnu autoklubs» valdes loceklis Uģis Banders.

Laikapstākļi Ropažu novadā bija pateicīgi sekmīgai autosacensību norisei sporta kompleksa asfaltētajā trasē. Labākie tika noskaidroti pēc rallijkrosa principa, un vispirms dalībnieki aizvadīja trīs priekšbraucienus, kas bija kā kvalifikācija finālsacensībām. Standarta klases ieskaitē visātrākais izrādījās Renārs Kārkliņš no Alūksnes, aiz sevis kopvērtējumā atstājot valmierieti Rūdolfu Šmitu un Hermani Banderu no Rencēniem. Jāatzīmē, ka savu debiju «Žiguļu kauss 2013» sacensībās tieši standarta klasē piedzīvoja hokeja kluba «Dinamo Rīga» galvenais treneris Artis Ābols, kura izcīnītā 12. vieta kopvērtējumā uzskatāms par labu rezultātu spēcīgas konkurences apstākļos. Tikmēr brīvajā klasē par uzvarētāju kļuva Lauris Mezītis no Gulbenes, kamēr otro labāko rezultātu uzrādīja Ingus Seipuls (Lēdurga), bet trešajā vietā finišēja Ģirts Vītiņš no Valmieras.

Turpmākā «Žiguļu kauss 2013» izcīņas posmu norise vistiešākā veidā saistīta ar laikapstākļiem, tāpēc tiks nogaidīts, kad Latvijā iestāsies ziema ar sniegu un salu. Banders pauž cerību, ka izdosies pirmo īsto ziemas posmu aizvadīt vēl šogad, un to plānots sarīkot savā - Zilākalna autotrasē. Organizatori cer, ka labvēlīgos laikapstākļos kopumā šosezon gaidāmi vismaz astoņi sacensību posmi.

«Žiguļu kauss» sacensības notiek astoto gadu pēc kārtas, un tās rīko biedrība «Rencēnu autoklubs». Dalībniekiem dota iespēja pašiem izmēģināt, ko īstenībā nozīmē autosports, bet jaunajiem braucējiem šādas sacensības deva lielisku iespēju gūt pirmo praktisko pieredzi pie stūres drošos apstākļos.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu