«Jauns mēness» izziņo papildkoncertu (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviešu 90.gadu kulta grupa «Jauns mēness», kura 1.decembrī pēc ilgāka pārtraukuma sniegs savu jubilejas koncertu koncertzālē «Palladium», pēc publikas pieprasījuma izziņo 1. februāra papildkoncertu. Pēdējās biļetes uz 1.decembra koncertu, kā arī biļetes uz papildkoncertu pieejamas «Biļešu Serviss» kasēs un «bilesuserviss.lv». 

Viena no slavenākajām un savdabīgākajām latviešu grupām Jauns mēness šogad nolēma apvienoties un 1.decembrī atzīmēt 25 gadu jubileju kopš ansambļa dibināšanas.

«Šogad aprit 25 gadi kopš brīža, kad pa ceļam no mūsu pirmā kopīgā ieraksta Ingus Baušķenieka dzīvoklī Gints atturīgi piedāvāja dibināt ansambli. Pēcāk sekoja i ansamblis, i tā nosaukums, i dziesmas, i plates, i «pasaules iekarošanas» mēģinājumi, i galu galā ilgi cerētā un sagaidītā cilvēku atzinība un mīlestība dzimtenē,» atceras Ainars Mielavs.

«Pagājušā gadsimta 90. gadu beigās tika nolemts «Jaunam mēnesim» dot bezalgas atvaļinājumu. Galvenais iemesls bija sajūta, ka ansambli pārņēmušas radošas mokas. Ja dziesmas vairs nenāk viegli, tad jāizdara secinājumi. Bet tos vislabāk ir izdarīt katram atsevišķi,» grupas izjukšanas iemeslus skaidro Ainars Mielavs.

Mielavs, Sola un Kroičs vēlāk atsāka radošo sadarbību ansamblī «Mielavs un Pārcēlāji», taču līdz šim jubilejas gadam mūziķi vienmēr bija stingri atteikuši ikvienam piedāvājumam atkal apvienot grupu «Jauns mēness».

Ainars Mielavs: «Dēļ cilvēkiem, kuru dzīvēs «Jauns mēness» ir spēlējis kaut nelielu lomu, nolēmām pateikt nedaudz novēlotu paldies – ar pateicību un cieņu atvadīties, nospēlējot vēl vienu pēdējo koncertu.»

  • «Jauns mēness» izziņo papildkoncertu «Palladium» koncertzālē 1.februārī.
  • Pēdējās biļetes uz 1.decembra koncertu, kā arī biļetes uz papildkoncertu pieejamas «Biļešu Serviss» kasēs un «bilesuserviss.lv».
Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu