Šūmahers: Ceru turpmāk vairs visu laiku nedomāt par F-1 (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas pēdējā posmā Brazīlijā izcīnītā septītā vieta ir labs punkts profesionāļa karjerai, atzinis septiņkārtējais pasaules čempions vācietis Mihaels Šūmahers.

Šūmahers Vācijas žurnālam «Stern» uzsvēris, ka finišēt septītajā pozīcijā bija simboliski. «Bija dīvaini karjeru pabeigt ar septīto vietu. Tādu pašu pozīciju es ieņēmu savu pirmo sacīkšu kvalifikācijā Beļģijā 1991. gadā,» žurnālā citēts Šūmahers.

Slavenais vācu pilots reiz jau paziņoja par karjeras beigām. Tas notika 2006. gadā, taču 2010. gadā viņš atgriezās sacensību apritē. Kopumā 43 gadus vecais Šūmahers savas karjeras laikā izcīnījis septiņus F-1 titulus.

Kā zināms, Brazīlijas posmā savu trešo čempiontitulu pēc kārtas izcīnīja cits vācu pilots Sebastjans Fetels, tādējādi kļūstot par jaunāko trīskārtējo F-1 čempionu sacensību vēsturē.

«Tas bija labs noslēgums - lieliskas sacīkstes, lielisks čempions un lieliska atgriešanās,» par sezonas noslēgumu sacīja Šūmahers. «Sebastjans ir viens no gudrākajiem pilotiem un ir pietiekami atvērts, lai saprastu, kas vajadzīgs uzvarai.»

Slavenais vācietis atzina, ka Fetels kļuvis labāks, mācoties no saviem sāncenšiem. Arī pats Šūmahers tā kādreiz darījis. «Es vēroju savus konkurentus un atdarināju visu labāko, kas viņiem piemita,» pastāstīja septiņkārtējais čempions.

Vaicāts, ko darīs pēc karjeras noslēguma, vācietis pastāstīja, ka turpinās būt testu pilots un pievērsīsies izpletņlēkšanai. «Ceru turpmāk vairs visu laiku nedomāt par F-1,» jokoja Šūmahers.

F-1 sacensībās Šūmahers debitēja 1991. gada 25. augustā Beļģijas «Grand Prix» izcīņā Spā trasē. Kvalifikācijā viņš bija septītais, taču savās pirmajās F-1 sacensībās Šūmahers veica tikai 500 metrus - viņa vadītajai «Jordan» formulai radās problēmas ar sajūgu.

Pasaules čempiona titulu Šūmahers izcīnīja 1994., 1995., 2000., 2001., 2002., 2003. un 2004. gadā.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu