Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Līnis ar griķiem (18)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: http://www.flickr.com/photos/46687131@N04/5588582722/in/photostream http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Ineses Zanderes ieteikta recepte. Paliels pildīts līnis - tā ir zivs diviem.

Pildījuma pagatavošana sākas ar to, ka apmēram 100 g griķu maisot apgrauzdē sausā čuguna pannā. Tad griķus ieber katliņā un pārlej r puslitru uzvārīta un pasālīta ūdens, iemaisa sviesta piciņu, uzliek vāku un liek cepeškrāsnī. Kad ūdens ir iztvaikojis (apmēram 20 minūtes), griķi ir irdeni un graudaini, tos atdzesē un sajauc ar sviestā apceptu sagrieztu sīpolu un divām cieti vārītām, sakapātām olām.

Zivi noskalo (izskalo) aukstā ūdenī, nosusina, iekaisa mazliet sāls un maltu melno piparu, piepilda, vēderu aizšuj vai aizsprauž. Dziļu pannu (vēlams glītu - jo pārcelt gatavo līni no pannas citā traukā nozīmē visu sapostīt) iesmērē ar sviestu, līni pannā apziež ar kausētu sviestu, pārkaisa ar miltiem un cepeškrāsnī cep 20 minūtes. Tad pārlej ar skābo krējumu, kam piejaukta 1 tējkarote miltu ( ja tas ir aizmirsies, kā man tas gadās, nav nekādas vainas), sīki sakapātas dilles un pētersīļu zaļumi (abus kopā ņemot, vesela sauja). Apliets ar krējumu, līnis mērenā karstumā jācep vēl 15 minūtes. Manuprāt, ēdot tam labi piederas marinēti ķirbji.

Komentāri (18)
Nepalaid garām
Uz augšu