Lai samazinātu autoparka izmaksas, uzņēmēji izvēlas auto ar gāzes iekārtu (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nemainīgi augstās degvielas cenas kā uzņēmējus, tā privātpersonas mudina uz pārdomātu autoparka izveidi, izvēloties automašīnas, kas aprīkotas ar gāzes iekārtām. Kā liecina pasaulē atzītās metodikas TCO jeb auto dzīves cikla izmaksu aprēķini, pircēju izvēle ir ekonomiski pamatota. Salīdzinot 2012.gada oktobrī pārdotākās ekonomiskās klases automašīnas - «Dacia Sandero», kas aprīkota ar gāzes iekārtu, un «Fiat 500» ar benzīna dzinēju, jāsecina, ka auto ar gāzes iekārtu mēnesī izmaksās par 55,29 LVL lētāk, gadā ļaujot ieekonomēt 663,48 LVL bez PVN.

Saskaņā ar Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas sniegto informāciju, 2012. gada oktobrī pārdotākās ekonomiskās klases automašīnas bija «Dacia Sandero» (16) un «Fiat 500» (10); kompaktklasē - «Škoda Octavia» (57) un «Volkswagen Golf» (30); vidējā klasē «Toyota Avensis» (21) un «Peugeot 508» (20); apvidus pārdotākie auto bija «Suzuki SX4» (55) un «Škoda Yeti» (42); vieglo komercauto klasē - «Citroen Berlingo» (29) un «VW Caddy» (19).

«Izvēloties jaunu automašīnu, pircēju vada gan emocionāli, gan racionāli apsvērumi. Ja izvēle jāizdara starp diviem līdzīgiem vienas klases auto, lieti noder TCO (total costs of ownership) aprēķini, kas ļaus izvēlēties ekonomiski izdevīgāko auto ilgtermiņā, samazinot autoparka uzturēšanas izmaksas un padarot uzņēmumu konkurētspējīgāku,» uzsver Arnis Jaudzems, «Sixt» vadītājs Baltijas valstīs.

Salīdzinot ikmēneša izmaksas automašīnām «Dacia Sandero», kas aprīkota ar gāzes iekārtu, un «Fiat 500» ar benzīna dzinēju, jāsecina, ka auto ar gāzes iekārtu mēnesī izmaksās par 55,29 LVL lētāk, kas gadā veido 663,48 LVL bez PVN lielu ietaupījumu. Neskatoties uz to, ka «Dacia Sandero» ir krietni lielāks degvielas patēriņš uz 100 km (attiecīgi 6,8 un 4,8 l/100 km), auto gāzes cena litrā ir vairāk nekā divas reizes zemāka un ļauj mēnesī ietaupīt 35,83 LVL bez PVN. Tāpat «Dacia Sandero» ir par 1080,34 LVL bez PVN zemāka pārdošanas cena, kas, neskatoties uz zemāku atpirkuma vērtību, veido par 18,65 LVL bez PVN /mēnesī zemāku ikmēneša līzinga maksājumu.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu