Latvijā restaurēts vairāk nekā pusmiljonu eiro vērts «Alfa Romeo» (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Riga Master Workshop» restaurēta vairāk nekā pusmiljonu eiro vērta, vēsturiska 1943. gada automašīna «Alfa Romeo 6C2500 Sport Pininfarina». Savulaik ir saražots tikai 100 šādu auto.

Pēc pilnīgas auto restaurācijas, kas ilga vairāk nekā divus gadus, tā vērtība ir desmitkāršojusies, jo 2006. gadā esošais īpašnieks vēsturisko spēkratu interneta vietnē «eBay» iegādājās vien par 37 tūkstošiem eiro.

Tieši šī «Alfa Romeo 6C2500 Sport Pininfarina» 1996. gadā gluži nejauši tika atrasta šķūnī, Beverlihilzā, ASV pie kāda precēta pāra, kuri šo auto bija izmantojuši 50. un 60.gados pārvietojoties pa Holivudas bulvāriem. Kopumā visos šajos gados auto bija veicis vien 33 360 km.

Šis ir viens no sava laika dārgākajiem automobiļiem un to atļauties varēja tikai ļoti turīgi ļaudis.

«Pirmie «Alfa Romeo 6C2500» modeļi un to variācijas plašākai apskatei tika demonstrētas jau 1939.gada Berlīnes auto šovā. Šis konkrētais modelis pēc rūpnīcas un dizaina studijas darba lietošanā nodots 1943. gada 31. augustā. Automašīna aprīkota ar 2,4l benzīna dzinēju, kas spēj attīstīt 95zs jaudu un sasniegt maksimālo ātrumu 155km/h, kas tajā laikā ražotajiem automobiļiem ir lielisks un atzīstams sasniegums. Līdz šim vērtīgākais automobilis, kas pilnībā restaurēts mūsu darbnīcā ieguldot vairāk nekā divus gadus mūsu meistaru darba un mīlestības - sasniegts izcils rezultāts,» stāsta Māris Bebris, «Riga Master Workshop» īpašnieks.

Ievērības cienīgs ir arī konkrētā automobiļa dzīves stāsts. Ražots 1943. gadā, II Pasaules kara laikā, kad «Alfa Romeo» mašīnbūve ir daļēji pakārtota armijas tehnikas ražošanas vajadzībām. Šā gada izlaiduma automobiļiem konveijertipa ražošana tika nodrošināta tikai automobiļu šasijai un ritošai daļai, eksterjera un interjera dizains tika nodots itāļu dizainu studijas «Pininfarina» rīcībā, kas arī nodrošināja, ekskluzīvo automobiļa izskatu un atsevišķu detaļu individuālu izstrādi.

«Pininfarina» sadarbība ar «Alfa Romeo» ilgst jau 70 gadus un šī viena no senākajām dizaina studijām Itālijā. Raksturīgākās «Pininfarina» automobiļu dizaina iezīmes ir sportiskums, Itālijai raksturīgā pašpārliecinātība un augsta kvalitāte.

«Tieši stāsts, sajūtas un emocijas ko sniedz auto restaurācija ir galvenais dzinējspēks mūsu uzņēmuma darbiniekiem. Mēs lepojamies, ka esam daļa no pasaules autobūves vēstures turpinātājiem. Katrs restaurētais automobilis līdzi sev nes stāstu, piedzīvojumu un auru, bet mēs esam to izzinātāji,» norāda «Riga Master Workshop» īpašnieks.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu