Solārijs sešas reizes stiprāks nekā Spānijas vasaras saule (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Zinātnieki Lielbritānijā brīdina par solāriju spēcīgo ultravioleto (UV) starojumu, kas ir pat sešas reizes stiprāks nekā saule Spānijas vasaras dienvidū, ziņo ārzemju portāls thesun.co.uk.

Gandrīz 90% no Lielbritānijā pārbaudītajiem solārijiem pārsniedz drošības limitus un dubulto risku saslimt ar ādas vēzi.

Nesenie pētījumi pierāda, ka no 402 testētajiem solārijiem UV starojums vidēji bija divreiz stiprāks nekā saule Spānijā. Viens no desmit solārijiem bija 3,6 reizes stiprāki, taču dažiem rādītāji bija pat sešas reizes lielāki. No pārbaudītajiem solārijiem tikai 11% iekļāvās drošības robežās.

Lielbritānijas pētnieki atbildīgajām institūcijām pārmet par nepietiekamu solāriju drošības pārbaudi, uz ko Solāriju Asociācijas direktors Gerijs Lipmans atteica: «Solāriji vēl nekad nav bijuši drošāki, kā tagad.»

Lielbritānijā ir veiktas dažādas solāriju drošības kampaņas, piemēram, aizliegums to lietot līdz 18 gadu vecumam, kā arī regulāri pārbaudīt dzimumzīmes un ādas vēža pazīmes.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu