Zirgu gaļas skandāls Īrijā un Lielbritānijā (73)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Atklājot, ka lielveikalu tīkla «Tesco» tirgotajos liellopu gaļas burgeros samalta arī zirgu gaļa, Lielbritānijas lielākā lielveikalu tīkla pārstāvji ceturtdien nākuši klajā ar atvainošanos.

Ārvalstu mediji vēstī, ka lielveikalu pārstāvji spēruši neparastu soli - visās lielākajās britu avīzēs ceturtdien izvietojuši atvainošanās paziņojumu, kur skaidroti notikušā iemesli un apsolīts publiskot sāktās izmeklēšanas rezultātus.

Jānorāda, ka skandāls Īrijā un Lielbritānijā izcēlās pēc tam, kad liellopu gaļas burgeros atrasts zirgu DNS. Izmeklēšanā atklājies, ka zirgu gaļas īpatsvars šajos burgeros ir aptuveni 29%.

«Neraugoties uz to, ka šie produkti neapdraud cilvēku veselību, mēs saprotam, ka, gluži tāpat kā mēs, arī mūsu klienti uzskata, ka tas ir nepieņemami,» norādījuši uzņēmuma pārstāvji.

Zirgu gaļa, kas Īrijā un Lielbritānijā tiek ražota nelielos daudzumos, galvenokārt tiek eksportēta uz Centrāleiropas valstīm, kur tās lietošanu uzturā uztver mierīgāk nekā Lielbritānijā vai Īrijā.

Kopumā pārbaudes veiktas 27 burgeru veidiem - desmit no tiem bija izgatavoti no zirgu gaļas.

Šie burgeri tika pārdoti veikalos «Tesco» un «Iceland» Lielbritānijā, kā arī «Dunnes Stores», «Lidl» un «Aldi» Īrijā.

Komentāri (73)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu