«Rīgas Motormuzejā» nonācis unikāls RAF-977E «Latvija» eksemplārs (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Pēc diviem gadiem gādīgu automašīnu restauratoru rokās dienasgaismu atkal ir ieraudzījis 1963.gada RAF-977E «Latvija», kas bija Padomju Savienības pirmais sērijveida ražotais tūristu mikroautobuss.

Neliela izmēra, manevrēt spējīgs un drošs - piemērots kā pilsētas videi, tā izbraukumiem uz laukiem. Lieli logi, jumta lūka, ērti sēdekļi un temperatūras ziņā komforts kā ziemā tā vasarā. Speciāls bagāžas nodalījums, gida sēdvieta aprīkota ar mikrofonu un radiouztvērēju. Šīs bija galvenās vērtības, kuras tika pieminētas bukletā, kurš pirms 50 gadiem reklamēja RAF-977E «Latvija».

Savā pirmajā dzīvē 1963.gadā ražotais «busiņš» kalpoja Valmieras slimnīcas vajadzībām, bet pēc norakstīšanas tā «darba mūžs» varēja beigties kādā no pārkausēšanas krāsnīm. Laimīgā kārtā mikroautobusu atrada un kā vērtīgu eksemplāru atzina «Rīgas Motormuzeja» darbinieki. Divus gadus norisinājās rūpīga auto restaurācija, lai 2013.gada 31.janvārī plkst.16:00 vecākais tūrisma un atpūtas mikroautobuss RAF -977 E «Latvija» ieņemtu savu goda vietu «Rīgas Motormuzeja» spēkratu vidū.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu