«Chrysler» peļņa ceturtajā ceturksnī augusi par 68%

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV autobūves kompānija «Chrysler» pērnā gada ceturtajā ceturksnī strādāja ar 378 miljonu dolāru (197,6 miljonu latu) tīro peļņu, kas ir par 68% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā 2011.gadā, trešdien paziņoja autoražotājs.

Peļņas pieaugumu galvenokārt veicināja automašīnu pārdošana ASV. Turklāt uzņēmuma apgrozījums iepriekšējā ceturksnī pieaudzis līdz 17,2 miljardiem dolāru (8,9 miljardiem latu), salīdzinot ar 15,1 miljardu dolāru (7,8 miljardiem latu) pirms gada.

Savukārt 2012.gadā kopumā «Chrysler» peļņa pieaugusi vairāk nekā deviņas reizes un sasniegusi 1,67 miljardus dolāru (873,4 miljonus latu).

Kompānija prognozē, ka šogad pasaulē tai izdosies pārdot 2,6-2,7 miljonus automašīnu, salīdzinot ar 2,4 miljoniem vienību pērn.

Kā ziņots, «Chrysler» bija spiests lūgt finansiālu palīdzību un īstenot bankrota procedūru, lai pārdzīvotu straujo automašīnu tirdzniecības kritumu ASV 2008.-2009.gada finanšu krīzes laikā.

Itālijas autoražotājs «Fiat» pārņēma «Chrysler» vadību 2009.gadā pēc autoražotāja īstenotās bankrota procedūras, lai veiktu pakāpenisku abu uzņēmumu apvienošanu.

«Fiat» patlaban pieder aptuveni 65% «Chrysler» akciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu