Zirgu gaļas skandāls: Visā Eiropā aicina veikt DNS pārbaudes (49)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Saistībā ar Eiropu pāršalkušo zirgu gaļas skandālu Eiropas Savienība (ES) aicinājusi visas dalībvalstis, sākot no 1.marta, trīs mēnešus veikt DNS pārbaudes pārstrādātas liellopu gaļas produktiem.

«Šis ir Eiropas mēroga jautājums, kam nepieciešams Eiropas mēroga risinājums,» pēc tikšanās ar Lielbritānijas, Francijas un citu skandāla skarto valstu ministriem norādīja ES veselības un patērētāju politikas komisārs Tonio Borgs, piebilstot, ka jāpārbauda būtu arī zirgu gaļa, vai tā nesatur veterināro medikamentu fenilbutazonu.

«Runa ir par kādu pārtikas piegādes ķēdē, kas pārdod zirgu gaļu kā liellopu gaļu un, to darot, gūst peļņu negodīgā veidā,» atzīmēja komisārs.

LETA jau ziņoja, ka Eiropā spēkā pieņemas skandāls, kas pamatīgi satricinājis pārtikas ražošanas nozari, proti, produktos, kuru sastāvā uzrādīta 100% liellopu gaļa, atklāta arī zirgu gaļa.

Šie produkti tika tirgoti Zviedrijā, Lielbritānijā, Francijā un citās Eiropas valstīs.

Lai gan zirgu gaļa vēl neapdraud patērētāju veselību, atbildīgie dienesti pauduši satraukumu, ka gaļa varētu saturēt fenilbutazonu, kas bieži tiek izmantots zirgu ārstēšanā.

Šāda gaļa gan varētu apdraudēt cilvēku veselību, un to pārtikā lietot nav atļauts.

Komentāri (49)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu