Arī Bulgārijā liellopu lazanjas sastāvā atklāta zirga gaļa (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Bulgārijā no tirdzniecības pagājušajā nedēļā izņemtajā lazanjā, kas bija marķēta kā liellopu gaļas produkts, atklāta zirga gaļa, ceturtdien pavēstīja atbildīgie dienesti.

«Pārbaudot divus jau aizliegtus produktus, tajos tika konstatēta zirga gaļa - 80% no 50% no kopējā sastāva,» teikts Bulgārijas pārtikas drošības dienesta izplatītajā paziņojumā.

Pārbaudes veiktas laboratorijā Vācijā. No lielveikalu tīkla, kura nosaukums netiek atklāts, pagājušajā nedēļā Bulgārijā tika atsaukti 86 kilogrami lazanjas, kas bija marķēta kā liellopu gaļas produkts.

Ceturtdien šie produkti tika iznīcināti, bet citu produktu paraugi nosūtīti pārbaudēm.

Aptuveni 30 gaļas produktu paraugi pagājušo desmit dienu laikā pārbaudīti arī Bulgārijas laboratorijās, un tajos zirga gaļa netika atklāta.

Eiropu skāris vērienīgs pārtikas skandāls, kas aizsākās, kad īru un britu uzņēmumu izgatavoto liellopu gaļas burgeru sastāvā tika konstatēta zirga gaļa.

Skandāls spēkā pieņēmās aizpagājušajā nedēļā, kad saldēto pārtikas produktu uzņēmuma «Findus» Lielbritānijas filiāle sāka no tirdzniecības atsaukt liellopu gaļas lazanju. Šāds lēmums tika pieņemts, balstoties uz piegādātāja - franču uzņēmuma «Comigel» - sniegto informāciju par veiktajām pārbaudēm, kuras uzrādīja, ka produkti satur 60% līdz pat 100% zirga gaļas.

Kopš tā laika no lielveikalu plauktiem izņemti miljoniem liellopu gaļas produktu, lai pārbaudītu, vai šo izstrādājumu sastāvā nav zirga gaļas.

Veikalos nopērkamajās kā liellopu gaļas maltītēs marķētajos produktos zirga gaļa atklāta jau Lielbritānijā, Francijā, Austrijā, Norvēģijā, Dānijā, Nīderlandē, Vācijā, Zviedrijā, Slovēnijā, Rumānijā un nu arī Bulgārijā.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu