Krievijas ministrs atzīstas: nespējam paredzēt meteorīta krišanu (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas ārkārtas lietu ministrijas vadība atzīst, ka izvairīties no meteorīta nokrišanas bija praktiski neiespējami, ņemot vērā, ka eksperti šādu notikumu paredzēt nav spējuši.

Ārkārtas lietu ministrs Vladimirs Pučkovs kaimiņvalsts medijiem norādījis, ka ministrijā tiek veikti aprēķini par to, cik iespējama ir kāda meteorīta nokrišana, taču iegūtie dati neliecināja, ka tas var notikt tik pēkšņi un drīz.

«Mēs domājām, ka cilvēce ar šo fenomenu saskarsies pēc pāris tūkstošiem gadu, taču izrādījās, ka viss ir pavisam citādi,» sacīja viņš. Pučkovs norāda, ka situācija ir vērtējama kā unikāla.

Tāpat Pučkovs norādījis, ka nav tādu ierīču, kas spētu precīzi noteikt, kur un kad nokritīs kāds meteorīts. Citās valstīs gan šāda tehnika ir, taču tā fiksē tikai vērienīgu bolīdu lidojumu.

Kā ziņots, tieši pirms nedēļas Čeļabinskā nokrita vērienīgs meteorīts. Notikušajā cieta vairāk nekā 1500 cilvēku, no kuriem vismaz 38 joprojām spiesti ārstēties slimnīcā.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu