Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/20/10940895t1h8566.jpg)
Nepieciešams:
500 g maltās gaļas
500 g svaigu kāpostu
1 burkāns
1 sīpols
100 g rīsu
200 ml saldā krējuma
400 ml tomātu gabaliņu savā sulā
buljons
sāls
pipari
eļļa
Pagatavošana:
Rīsus izvāra sālsūdenī. Sīpolus smalki sagriež, apcep eļļā. Malto gaļu sajauc ar sīpoliem, rīsiem, smalki sagrieztiem kāpostiem, rīvētu burkānu. Masu sāla un piparo.
Krējumu sajauc ar tomātiem savā sulā.
No gaļas masas veido bumbiņas, liek katlā. Saldo krējumu ar tomātiem savā sulā un buljonu kopā uzvāra, pārlej gaļas bumbiņām, sāla, piparo. Gaļas bumbiņas vāra 30 - 40 minūtes, pasniedz kopā ar visu šķidrumu.