Paziņo par zirga gaļas desas ražošanu (221)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

SIA «Rēzeknes gaļas kombināts» nolēmis uzsākt jauna unikāla produkta ražošanu, kura sastāvā būs zirga gaļa, liecina uzņēmuma paziņojums presei neilgi pēc tam, kad arī šī uzņēmuma vārds tika minēts saistībā ar zirga gaļas skandālu.

Kā liecina uzņēmuma paziņojums, uzņēmums zirga desu ar nosaukumu «Kalnu servelāde» sāks ražot jau tuvākajā laikā. Tiek prognozēts, ka jau tuvākajā laikā produkts būs pieejams arī patērētājiem.

«Veicot regulārus tirgus pētījumus, pieprasījuma analīzi un analītiku, jau savlaicīgi bijām pamanījuši, ka šobrīd Latvijā zirga desas ražošana ir brīva niša. Pēdējo nedēļu saceltās ažiotāžas dēļ, kad Eiropā patērētāju uzmanība, ir dabiski pievērsta zirgu gaļai, esam nolēmuši uzsākt jauna produkta ražošanu. Daudzi vēl šodien atceras padomju laikā popularitāti ieguvušo desu «Stepes pusžāvētā», kas arī tika ražota no zirga gaļas. Šobrīd šāda veida delikatese vairs netiek piedāvāta, tomēr pieprasījums pēc tās ir, tādēļ esam nolēmuši uzsākt tās ražošanu un ļaut katram Latvijas iedzīvotājam nogaršot, kāda tad īsti ir pēdējā laikā tik bieži aprunātā zirga gaļa,» stāsta Rēzeknes gaļas kombināta padomes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks.

Uzsākot zirga desas ražošanu, «Rēzeknes gaļas kombināts» plāno to eksportēt arī uz tuvākām un tālākām kaimiņvalstīm.

Pirmā «Kalnu servelādes» partija tiks nokūpināta jau tuvākajā laikā, norāda uzņēmumā. «Rēzeknes gaļas kombināts» aicina sākt interesēties par to arī patērētājiem un ražotājiem. Tāpat uzņēmums sola rīkot degustācijas, lai ar jauno produktu iepazīstinātu visus interesentus un zirgu gaļas cienītājus.

Komentāri (221)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu