Uzsākts darbs pie vērienīgiem Rīgas kultūras galvaspilsētas projektiem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīga -  Eiropas  kultūras galvaspilsēta sniedz ieskatu Eiropas kultūras ainā un kultūras vēstures attīstībā,  apliecinot  Rīgas piederību Eiropas kultūras telpai un sniedzot iespēju rīdziniekiem un viesiem iepazīt  Latvijas  galvaspilsētas kultūrvidi. 

Visspilgtāk kultūras vēsturē laiku un notikumus raksturo priekšmeti un lietas, kas mums katram saistās ar kādu konkrētu dzīves posmu, apliecinot notikušo un veidojot īpašu stāstu par mūsu dzīves notikumiem. Mediju komunikācijas darbnīca, filmu studija KINOLATS, ar nodibinājuma RĪGA 2014 atbalstu uzsākusi darbu pie diviem vērienīgiem Rīgas Eiropas kultūras galvaspilsētas projektiem, kas raksturo mūsdienu kultūrvēsturisko vidi; LIKTENS LIETU MUZEJS un DĀMU PARADĪZE.

  • DĀMU PARADĪZE 2014. gada vasarā skatītājus aicinās uz modes teātra izrādēm, sniedzot ieskatu Eiropas spilgtajās modes vēstures lappusēs. Autore un režisore Ilona Brūvere iecerējusi projektu kā krāšņu izrāžu kopumu, kas sniedz ieskatu vēsturiskā materiālā un iepazīstina skatītāju ar Eiropas modes pasauli laika posmā 1900 - 2000.

Kā kostīmu mākslinieki īpašajās izrādēs aicināti Latvijas modes mākslinieki.

Projekta kuratore- Nodibinājuma Rīga Eiropas galvaspilsēta vadītāja Diāna Čivle.

Daudzas svarīgas un ļoti personiskas liecības par laiku un notikumiem palikušas kultūrvēsturē nepamanītas, lai gan tieši tās vienmēr piesaista visplašākās publikas uzmanību visā pasaulē, sniedzot iespēju katram veidot savu ikdienas poēziju, apliecinot dzīves svinēšanu zīmēs, kuras mums atstājusi cilvēciskā pieredze.

  • LIKTENS LIETU MUZEJS aicinās uz vērienīgu kultūrvēsturisku liecību ekspozīciju. Mākslinieks Artis Rutks, projekta vadītāja- režisore un žurnāliste Ilona Brūvere muzeju iecerējuši kā ļoti personisku rīdzinieku priekšmetisko laika liecību stenogrammu. Projekta kuratrors Gints Grūbe. Uzsākta LIKTENS LIETU MUZEJA eksponātu apzināšana. 2014. gadā, Rīgas- Eiropas kultūras galvaspilsētas projektu ietvaros, durvis vērs pirmais muzejs ar ļoti personīgiem priekšmetiem un lietām un stāstiem, kurus veidojuši paši rīdzinieki. Blakus rīdzinieku priekšmetiskajām kultūtvēsturiskajām laika liecībām, muzejā varēs iepazīties arī ar laiku, kas saistīts ar konkrētiem priekšmetu stāstiem. Ekspozīcijai atvēlēts bijušās Stūra mājas 5. stāvs.

Pēc kuratora Ginta Grūbes koncepta bijušajā Stūra mājā plānotas vairākas Rīgas Eiropas Kultūras galvaspilsētas izstādes. Projekta autori aicina rīdziniekus piedalīties topošā LIKTENS LIETU muzeja veidošanā. Rakstiet «liktenslietas@gmail.com»

Mājaslapa «liktenslietas.lv» pieejama ar 2013. gada martā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu