PVD vadītājs atklāj, par ko patiesībā sabiedrībai būtu jāuztraucas (291)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Zirga gaļas skandāls nebūt nav tas, par ko sabiedrībai būtu jāuztraucas. Drīzāk sabiedrībai būtu jāuztraucas par E vielām, kas ir veikalu produktos, uzskata Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors Māris Balodis.

«[..] Patiesībā sabiedrībai vairāk būtu jāuztraucas par E vielām, kuras marķējumā gan piemin, bet nenorāda to koncentrāciju. Jo tās ir ķīmiskas vielas, kas lielākā koncentrācijā var izraisīt dažādas blaknes, sākot ar īslaicīgiem nervu darbības traucējumiem līdz pat kancerogēnam efektam,» intervijā «Latvijas Avīzei» sacīja Balodis.

Balodis laikrakstam norāda, ka PVD ikdienā saņem ļoti daudz sūdzību gan par nopirktajiem produktiem, to kvalitāti, gan neievērotiem uzglabāšanas nosacījumiem, temperatūras režīmiem, par derīguma termiņiem, par svešķermeņiem produktos, par higiēnas stāvokli. Teju puse jeb 40% no sūdzībām bijušas pamatotas.

Tāpat PVD šefs atzinis, ka tirgū nonāk nezināmas izcelsmes produkti. «Pirms mēneša Centrāltirgū pārbaudījām autotransportu, kas pieved gaļu, – tikai daļai bija pavaddokumenti. Šī partija tika apturēta, bet vēlāk tik un tā nelegālā gaļa parādījās tirgū,» neslēpj Balodis.

Balodis arī brīdina, ka, sākoties dārzeņu sezonai, «atkal visi tirgos Latvijas gurķus, no kuriem liela daļa te nemaz nebūs audzēti». «Te nesen tirdzniecībā maisiņos ar marķējumu «Audzēts Latvijā» bija skaisti burkāni – izrādās, ražoti Holandē. Taisnojās, ka vairumtirdzniecības bāzē kļūdījušies iesaiņojot.»

Komentāri (291)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu