Daniels Redklifs atgriežas uz teātra skatuves (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Britu aktieris Daniels Redklifs, kurš vislabāk pazīstams ar galveno lomu populārajā «Harija Potera» filmu franšīzē, drīzumā atkal atgriezīsies uz teātra skatuves dramaturga Mārtina Makdonaga dzēlīgajā komēdijā «The Cripple of Inishmaan».

23 gadus vecais aktieris spēlējis dažādas lomas no pusaugu burvja «Harija Potera» filmās līdz bītniku dzejniekam Alenam Ginsbergam kinolentē «Kill Your Darlings». Patlaban Redklifs iesaistījies vairākās atšķirīgās filmās, bet drīz atgriezīsies teātrī.

Izrādē «The Cripple of Inishmaan», kuras pirmizrāde paredzēta jūnijā, aktieris spēlēs bāreni un invalīdu Billiju, kuram ir neparasts sapnis - kļūt par Holivudas zvaigzni.

Makdonags darbojies kā scenārists un režisors tādās filmās kā «In Bruges» («Reiz Brigē») un «Seven Psychopaths» («Septiņi psihopāti»). «Viņš lieliski balansē starp traģēdiju un komēdiju,» Redklifs uzslavēja Makdonagu. «Manuprāt, viena no labākajām lietām saistībā ar šo lugu ir tas, cik politiski nekorekta tā ir saskaņā ar mūsdienu standartiem.»

Redklifs arī atzina, ka arī pats rakstot scenāriju filmai.

Tā ir aktiera pirmā atgriešanās uz Vestendas skatuves pēc 2007.gada lugas «Equus». Kamēr tenku žurnāli izķidāja tolaik vēl pusaugu vecuma aktiera uznācienu kailam, kritiķi slavēja viņa drosmīgo tēlojumu.

Redklifs norādīja, ka «Equus» esot «signalizējis, ko es gribu darīt nākotnē». «Es negribēju iet vieglāko ceļu. Es vēlējos censties, riskēt un veidot savu karjeru,» atzina aktieris.

Kopš tā laika viņš gan filmējies kinofilmās, gan arī spēlējis teātrī, tostarp 2011.gada Brodvejas izrādē «How To Succeed In Business Without Really Trying».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu