Tiesa attaisno Diānas Kozlovskas slepkavībā apsūdzētos vecākus (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Zemgales apgabaltiesa šodien pieņēma lēmumu attaisnot par desmit gadus vecās dobelnieces Diānas Kozlovskas slepkavību apsūdzētos - meitenītes māti Baibu Kozlovsku un mātes draugu Andreju Kuļijevu.

Tiesa šodien nolasīja saīsināto spriedumu, kas paredz, ka apsūdzētie tiek attaisnoti pierādījumu trūkuma dēļ, tāpēc lietas materiāli nododami atpakaļ prokuratūrai.

Pilns tiesas lēmums būs pieejams 3.aprīlī, bet desmit dienu laikā to var pārsūdzēt.

Prokurors Pāvels Sondors uzskata, ka pierādījumi bijuši pietiekami, lai abus apsūdzētos notiesātu. Par protesta iesniegšanu prokurors izlems pēc iepazīšanās ar motivētu sprieduma tekstu, aģentūrai LETA teica prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.

Ņemot vērā, ka tiesas process notika aiz slēgtām durvīm, prokuratūra neatklāj, kādu sodu Sondors lūdza apsūdzētajiem piespriest.

Kā ziņots, lietā apsūdzības uzrādītas divām personām - noslepkavotās meitenītes mātei Kozlovskai un viņas draugam jeb civilvīram Kuļijevam.

Meitenes māte apsūdzēta pēc Krimināllikuma (KL) 117.panta 12.punkta - par slepkavību, ja noslepkavots nepilngadīgais. Saskaņā ar minēto likuma pantu vainīgā persona var tikt sodīta ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Savukārt sievietes draugs apsūdzēts pēc KL 162.panta 2.daļas - par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo. Sods par šāda nozieguma izdarīšanu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai arests, vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz 200 minimālajām mēnešalgām un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Tāpat vīrietis apsūdzēts pēc KL 313.panta 2.daļas - par noziedznieka, kā arī nozieguma izdarīšanas rīku un līdzekļu, nozieguma pēdu vai noziedzīgā kārtā iegūtu priekšmetu iepriekš neapsolītu slēpšanu, ja slēpjamais noziegums ir sevišķi smags. Saskaņā ar šo likuma pantu tiesa var piemērot sodu - brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz 80 minimālajām mēnešalgām.

Vēl meitenītes mātes civilvīrs apsūdzēts pēc KL 228.panta 1.daļas - par kapa, apbedījuma urnas, apbedīta vai neapbedīta līķa apgānīšanu. Minētais likuma pants vainīgo paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 100 minimālajām mēnešalgām.

Jau ziņots, ka 2007.gada 14.augustā Diāna, kura dzimusi 1997.gadā, izgāja no mājām Dobelē, K.Barona ielā 2, bet 8.septembrī viņas mirstīgās atliekas tika atrastas netālu no dzīvesvietas.

Iepriekš lietas izmeklēšana ievilkās četru gadu garumā sarežģītu izmeklēšanas darbību un atkārtotu sarežģītu ekspertīžu dēļ. Lieta par desmit gadus vecās dobelnieces slepkavību tiesai nodota pagājušā gada janvārī.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu