Multimediāla performance «Kustība»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

23.martā plkst. 18:00 Reiterna nama Mūzikas un Mākslas salonā notiks nebijis pasākums - multimediāla performance «Kustība». Performancē apvienosies trīs dažādi mākslinieki, sapludinot robežas starp telpu, skaņu un krāsu... Šajā radošajā improvizācijas darbnīcā darbosies gleznotāja Ieva Caruka, perkusionists Alberts Mednis un vijolniece Natālija Grigoroviča-Skarbinika.

Vijolniece būs arī galvenās tēmas stāstītaja, kas savas performances laikā ne vien izpaudīsies muzikāli, bet arī stāstu paudīs caur tikai sev raksturīgu kustību telpā. To visu papildinās perkusiju neatkārtojamās skaņas un gleznotājas «deja» uz lielformāta plaknēm. Rezultāts nav prognozējams, tas atkarīgs no klātesošo sadarbības, sajūtām, atmosfēras telpā, kāda cita nejauša pavērsiena...

Natālija Grigoroviča-Skarbinika (vijole) ir jauna un jau atzīta mūziķe Eiropā. 2012. gadā viņa uzstājās ar improvizāciju koncertiem vijolei un ērģelēm dažādās Vacijas pilsētās. Pavisam drīz gaidāms koncerts Hannoverē.

Alberts Mednis – pieredzes bagāts perkusionists. Kopā ar Natāliju koncertēja Pēterbaznīcā 2012. gada 18. novembra koncertā ar improvizācijām »'Rītausma«un «Vētra»'.

Ieva Caruka - māksliniece (grafika,glezniecība). Pēdējie projekti: 2011. gadā Ivonnas Veihertes galerijā «Zīmējumi» un 2012.gadā izstāde «Lino» galerijā «Māksla XO». Darbi atrodas LMS kolekcijā, Eiropas Savienības Komisijas kolekcijā, Vairas Vīķes-Freibergas kolekcijā - glezna «Eiropas nolaupīšana», vēl citi darbi atrodami gan Eiropas, gan Amerikas privātkolekcijās.

Salonā vēl šobrīd ir apskatāma Ievas Carukas personālizstāde «Sievietes - iedomu ziedi...», kuras noslēgums ir minētā performance.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu