Kovals: Jūtu, ka vēl ir iekšā, tāpēc turpināšu strādāt (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviešu šķēpmetējs, 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu vicečempions Ainārs Kovals portālam «Apollo» norāda, ka pēc neveiksmes Londonas Olimpiādē viņam nav bijusi doma par karjeras beigšanu.

pirms Londonas olimpiskajām spēlēm gūto savainojumu, kura dēļ rudenī nācās bez treniņiem iztikt divus mēnešus

«Viss jau strādā, vari vienīgi pamainīt darba apjomu. Galu galā medaļa olimpiskajās spēlēs taču man ir, tātad darbs tiek darīts pareizi. Jā, tas bija viens labs metiens, taču šķēpa mešanā jau nevajag katru nedēļu sasniegt personiskos rekordus. Pietiek ar trim labiem metieniem gadā - vienu, lai tiktu uz sacensībām, otru - kvalifikācijā, bet trešo - sacensību finālā,» nedaudz ironizē Ainārs. «Taču, cik daudz darba jāiegulda un cik metienu jāveic, lai to varētu izdarīt, tas jau ir cits stāsts. Neviens jau neredz to melno darbu, kas tiek padarīts ārpus sacensībām.»

Kā jau ierasts pēdējos gados, pavasara treniņnometni Valentīnas Eidukas audzēkņi aizvada Portugālē, turklāt šogad tā būs par nedēļu ilgāka. «Agrāk tur brauca šķēpmetēji no daudzām valstīm, turklāt vēl bija dažādu distanču skrējēji, tādēļ sanāca, ka mēs metām, bet viņi pa zālāju krustu šķērsu skrēja. Turp braucam klimata dēļ, jo kamēr Latvijā vēl ir sniegs, tur varam trenēties +20 grādu temperatūrā sacensību režīmā. Kad atbrauksim, sāksies sezona un būsim tai jau gatavi.»

2004. gada Atēnu olimpisko spēļu vicečempions Vadims Vasiļevskis pēc fiasko Londonas Olimpiādē televīzijā emociju uzplūdā izteicās par aiziešanu no sporta, bet Kovalam šāda doma nav bijusi prātā. «Redzi, es apzinājos, kas bija pie vainas. Pirms Olimpiādes bija trīs, četri fantastiski treniņi, biju lieliskā sportiskajā formā, taču tad guvu traumu. Tādēļ sapratu, ka ir jāturpina

Ainārs šosezon palicis bez Latvijas olimpiskās vienības (LOV) atbalsta, tādēļ nācies meklēt atbalstītājus, par kuriem kļuvuši «SMScredit.lv» un Iekšlietu ministrija. «Presē tika publicēts, ka Kovalam tiks tāds pat atbalsts kā LOV cilvēkiem, man tikšot atdots [Inetas] Radevičas finansējums, taču diemžēl tā nenotika. LOV man sniedz mazu atbalstiņu, taču principā par visu jārūpējas pašam. Jāuztur ģimene, jāmaksā rēķini un jātērē nauda degvielai. Tāpat ikdienā jālieto uztura bagātinātāji, kas mēnesī izmaksā aptuveni 150 latus.»

«Vai sarunas ar sponsoriem bija grūtas? Es vienkārši izstāstīju reālo situāciju. Man bija bedrīte, bet lienu no tās laukā, tādēļ nepieciešams grūdiens. Kad saņēmu atbalstu, jau pirmajā treniņā jutos pavisam citādāk. Liels smagums bija novelies no pleciem un varēju koncentrēties tikai darbam,» atceras Kovals.

«Es jau ļoti gribētu aizbraukt uz Riodežaneiru olimpiskajām spēlēm, bet daudz kas būs atkarīgs no finansējuma. Sportā mēdz būt veiksmes un neveiksmes, bet Latvijā ir tā, ka neveiksmju periodā tev atkal jācīnās par savu vietu. Jā, par vienu labu metienu vari tikt pie prēmijas, taču, lai līdz tam tiktu ir daudz jāstrādā un nepieciešami arī finanšu resursi,» skaidro Ainārs.

«Esmu spītīgs, tāpēc turpinu strādāt. Nekad neko lieku neesmu teicis. Ja justu, ka nevaru, tad viss, lieciet mani mierā. Bet jūtu, ka vēl ir iekšā, tāpēc negribas visu mest pie malas,» piebilst Kovals.

Par sacensību kalendāru tikšot izlemts pēc treniņnometnes Portugālē, taču jau tagad ir zināms, ka Ainārs tāpat kā virkne vadošo Latvijas vieglatlētu maija beigās startēs «Rīgas kausu» sacensībās. Kovals atzīst, ka «Rīgas kausi» ne ar ko būtiski neatšķiras no sacensībām ārzemēs, taču viņam gribētos sagaidīt lielāku skatītāju pulku. «Bet domāju, ka tas nāks ar laiku, jo sacensības ir noorganizētas teicami.»

<span class="username js-action-profile-name">@<b>Apollo_sport</b></span>

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu