«Forevers» sašutuši: uzskata, ka ir nomelnoti un vērsīsies tiesā (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Uzņēmums SIA «Forervers» tuvākajās dienās plāno sagatavot dokumentus iesniegšanai tiesā pret Pārtikas veterināro dienestu (PVD) un zinātnisko institūtu «Bior», informē uzņēmuma pārstāve Anita Lancmane.

«SIA «Forevers», iepazīstoties ar PVD saņemto analīžu rezultātiem no Anglijas (GENON laboratories Ltd) saprot, ka klusēt par PVD un BIOR rupjajiem pārkāpumiem analīžu nosūtīšanā un veikšanā nedrīkst. Tāpat nedrīkst klusēt par to naudas izšķērdēšanu, ko iepriekšminētās institūcijas caur Latvijas valsts kasi saņem. Tas nav ne gaļas nozares uzņēmēju, ne visas sabiedrības interesēs,» norādījusi Lancmane.

Viņa informē: ««Šodien plkst.12.30 SIA «Forevers» no PVD saņēma to pašu piecu paraugu analīžu rezultātus, kurus it kā jau PVD pārbaudīja Vācijas laboratorijā februāra beigās un uz kuru pamata tīši vai netīši veica uzņēmuma nomelnošanas kampaņu. Arī šodien, tāpat kā februārī, uzņēmums par analīžu rezultātiem no sākuma uzzināja no preses.»

Lancmane skaidro, ka uzņēmums jau veicis pārbaudi akreditētā laboratorijā «Hamilton Poland Ltd» ar akreditētu metodi. Pie paraugu noņemšanas un nosūtīšanas bez uzņēmuma pārstāvjiem piedalījās arī pārstāvis no PVD un pārstāvis no iepriekšminētās laboratorijas. Visi atkārtotai pārbaudei nosūtītie paraugi uzrādīja, ka SIA «Forevers» produktos zirga gaļa nav, skaidro Lancmane.

Tāpat uzņēmuma pārstāve uzsver: «Vēlamies norādīt, ka produktu analīzes, kuras veica SIA «Forevers» neļaujot valsts institūcijām, tas ir, BIOR un PVD, iesaistīties to nosūtīšanā, aizņēma tikai četras dienas, un tās kopā ar transportēšanas izmaksām katra maksāja 67 latus. Atšķirībā no PVD-BIOR veiktajām analīzēm, SIA «Forevers» veikto analīžu rezultātos ir skaidri norādīts plombu numurs, kuras uzlika PVD inspektors. Līdz ar to šajā gadījumā nav šaubu, ka laboratorija pārbauda mūsu uzņēmuma paraugus.»

«Kā redzams no saņemto analīžu rezultātiem, kuru nosūtīšanā bija iesaistīts PVD un BIOR, atkal nosūtītajiem paraugiem nav plombas, šīs analīzes ir veiktas ar neakreditētu metodi utt. Turklāt vēršam uzmanību uz to, ka šie analīžu rezultāti neatspoguļo pat gaļas izstrādājuma sastāvdaļu procentuālo daudzumu, bet gan vienas sastāvdaļas attiecību pret citu, kaut arī PVD paziņojumā mājas lapā skaitļi ir norādīti procentos,» viņa uzsver.

PVD iepriekš informēja, ka PVD padziļinātiem laboratoriskajiem izmeklējumiem uz Lielbritāniju nosūtīja desmit SIA „Forevers” ražoto produktu paraugus, kuros Vācijas laboratorijā tika konstatēts zirgu DNS. Atbildes ir saņemtas par pieciem paraugiem. Trijos no tiem atkārtoti ir konstatēts zirgu DNS, taču zirgu gaļas daudzums produktos nepārsniedz viena procenta robežu, savukārt kupātu sastāvā, kā iepriekš minēts, konstatēti četri procenti zirgu gaļas.

Tas vēlreiz apstiprina PVD aizdomas par to, ka uzņēmums ražošanā ir izmantojis zirgu gaļu, par ko liecina arī PVD pārbaudes, kurās noskaidrots, ka zirgu gaļu ražotājam piegādāja Latvijas kautuves, informēja PVD.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu