Lielās Talkas izglītojošs pasākums 3.klašu skolēniem (14)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā nedēļā Baldones vidusskolā notika Lielās Talkas informatīvi izglītojošais pasākums 3.klašu skolēniem.

Skolas zālē uz grīdas bija izmētāti daudz atkritumu, lai skolēni sajustu, cik nepatīkama aura ir piemēslotai telpai. Skolēniem tika dota iespēja izteikt savas versijas par to, kurš varēja būt piemēslojis grīdu. Tad kopā ar pasākuma varoni «Atkritumu vīru» visi salasīja izmētātos atkritumus maisos. Darba laikā bērniem bija iespēja sajust vides sakopšanas prieku un rezultātā – tīru vidi ar patīkamu auru, kurā bija patīkami uzturēties. Bērni bija ļoti atvērti un atraktīvi, tāpēc atkritumus izdevās savākt ļoti veikli.

Pēc tam notika bērnu iepriekš sagatavoto tērpu modes skate. Tērpi bija izveidoti no celofāna maisiņiem, avīzēm, izlietotām krāsas bundžām, kartona, PET pudelēm u.c.

«Atkritumu vīrs» izvēlējās savas simpātijas un piešķīra, viņaprāt, labākajiem tērpu autoriem balvas (konfektes). Bez balvām nepalika neviens pasākuma dalībnieks, jo «modes skates» tērpu gatavošanā, kā apliecināja klašu audzinātājas, bija piedalījušies visi.

Pēc tērpu skates skolēni tika informēti par gadskārtējo Lielo Talku, tās norises datumu, vajadzīgajiem darba rīkiem. Skolēni informēti arī par to, ka līdz 100. Latvijas dzimšanas dienai ir paredzēts mūsu valsti padarīt par tīrāko valsti pasaulē. Skolnieki uzzināja arī par to, kā jāšķiro atkritumi un kur vistuvāk Baldonē atrodami atkritumu šķirošanas konteineri.

Lai pārbaudītu, cik labi 3.klašu audzēkņi bija izpratuši un apguvuši sniegto informāciju, tika organizēts grupu darbs, kura laikā vajadzēja atbildēt uz iepriekš sagatavotās viktorīnas jautājumiem. Par pārsteigumu uz visiem 10 jautājumiem tika sniegtas tikai pareizas atbildes, tādēļ katra grupa saņēma balvas.

Paākumā salasītie atkritumi bija jāsašķiro attiecīgās krāsas maisos (zilajā maisā – papīrs, zaļajā – stikls, dzeltenajā - plastmasa).

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu