Rīgas centrā uz trim ielām iezīmēs velojoslas; uz Vanšu tilta uzstādīs satiksmes spoguļus (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Gatavojoties riteņbraucēju skaita pieaugumam, uz trim ielām Rīgas centrā šovasar tiks iezīmētas rekomendējošās joslas velosipēdiem, savukārt uz Vanšu tilta velosatiksmes drošības uzlabošanai tiks uzstādīti satiksmes spoguļi. To šodien, pārbaudot veloceliņu stāvokli, nolēmušas Rīgas domes amatpersonas.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) aģentūrai «LETA» pastāstīja, ka Rīga gatavojas riteņbraucēju skaita pieaugumam - ja pērn vasaras sezonā ar velosipēdu pilsētā regulāri pārvietojās aptuveni 7% rīdzinieku, sagaidāms, ka šogad velobraucēju skaits pieaugs vismaz līdz 9%.

Pieaugot riteņbraucēju skaitam, nepieciešams uzlabot satiksmes drošību gan uz veloceliņiem, gan pilsētā kopumā. Lai konstatētu nepieciešamos uzlabojumus, Rīgas domes vadība šodien kopā ar veloaktīvistu organizāciju dalībniekiem devās izbraukumā pa veloceliņu Centrs-Imanta.

Brauciena laikā nolemts ne tikai atjaunot veloceliņa marķējumu, bet arī bīstamajās vietās uz Vanšu tilta uzstādīt satiksmes spoguļus. Viens spogulis tiks uzstādīts Citadeles un K.Valdemāra ielas krustojumā, kur pēc satiksmes reorganizācijas veloceliņš sašaurinājuma vietā veido nepārredzamu 90 grādu pagriezienu gar ēkas stūri. Otrs satiksmes spogulis tiks uzstādīts vietā, kur gājēju un velosipēdu ceļš veido nepārredzamu līkumu ap tilta balstiem.

Daugavgrīvas ielā, kur notiek apjomīgi ielas izbūves un rekonstrukcijas darbi, nolemts ērtības labad veloceliņu izbūvēt pēc iespējas taisnāku.

Savukārt uz trim ielām Rīgā - Elizabetes, Dzirnavu un Lāčplēša ielas - šovasar tiks iezīmētas rekomendējošās joslas velosipēdiem. Ielas izraudzītas, jo pa tām nekursē sabiedriskais transports, kura spoguļi ir riteņbraucēja galvas augstumā, radot sadursmju risku.

Spīķeru kvartāla revitalizācijas darbu gaitā šovasar tiks izbūvēts jauns posms veloceliņā uz Dārziņiem, tāpat jauns posms tiks izbūvēts virzienā no tirdzniecības centra «Dole».

Šogad pašvaldība paredzējusi finansējumu arī Zaļā veloceliņa izbūvei viena kilometra garumā.

Savukārt veloceliņa Vecmīlgrāvis-Vecāķi būvniecība pagaidām vēl nesāksies, jo vispirms jāsakārto īpašuma jautājumi. Pagaidām šajā posmā tiks iezīmētas rekomendējošās velojoslas, pastāstīja Ameriks.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu