«Balta» Lielajā talkā sakops teritorijas 20 pilsētās un novados (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Atbalstot Vislatvijas akciju «Lielā talka», Latvijā lielākās apdrošināšanas sabiedrības BALTA (RSA Grupa) darbinieki 27.aprīlī dosies uz Kokneses pilsdrupām, kopā ar SOS bērnu ciemata bērniem sakops «Trušu pilsētiņu», bet ar citiem talkotājiem darbosies pie Pauguļu ezera, Daugavgrīvas dabas liegumā un vēl daudzās citās vietās, lai padarītu Latviju sakoptāku un tīrāku. Kopumā visā Latvijā sakopšanas darbos iesaistīsies ne tikai uzņēmuma darbinieki, bet arī viņu ģimenes locekļi, sakopjot teritorijas Rīgas reģionā, kā arī 20 citās pilsētās un novados, portālu «Apollo» informēja BALTA Komunikācijas vadītāja Ilze Rassa.

«Kamēr reģionos mūsu čaklie kolēģi aktīvi iesaistīsies Latvijas novadu un pilsētu sakopšanā, Rīgā un tās tuvumā strādājošie vienosies kopīgā talkā Daugavgrīvas dabas liegumā. Liegumā mitinās vairāk nekā 60 sugu putnu, turklāt vairākas no tām ir aizsargājamas, piemēram, lielais dumpis, niedru lija, somzīlīte u.c. Liegums ir vienīgā vieta Pārdaugavā, kur iespējams piekļūt jūrai, taču putnu mājvietas regulāri piesārņo atpūtnieki, tāpēc lieguma attīrīšana no atkritumiem ir īpaši būtiska. «Lielajā talkā» BALTA piedalās jau vairāk kā piecus gadus gadus, un ar katru gadu mūsu iesaiste kļūst nozīmīgāka. Šogad priecājamies talkot kopā ar SOS ciematu bērniem, iesaistot arī sadarbības partnerus un brokerus, lai kopīgi gūtu pozitīvas emocijas, pavadītu laiku pie dabas un padarītu Latviju skaistāku un tīrāku,» norāda Rassa.

Vidzemes un Zemgales reģionā talcinieki sakops iedzīvotāju iecienītas atpūtas vietas – Bauskas kolēģi kopā ar SOS ciemata bērniem piedalīsies talkā Codes pagasta «Trušu pilsētiņā», citi sakops Putras kalnu Valkā, sporta un atpūtas centra «Lielezers» teritoriju Limbažos, kā arī teritoriju Kokneses pilsdrupu apkārtnē. Darbinieki uzposīs gan Ruckas parku Cēsīs, gan parku Tērbatas ielā Valmierā, gan SIA «Līdums» ražotnes teritoriju Olainē un Bērnu klīniskās universitātes teritoriju Rīgā.

Kurzemes reģionā BALTA darbinieki palīdzēs Dižvanagu rehabilitācijas centram sakopt teritoriju Liepājā.

Latgales reģionā «Lielās talkas» ietvaros tiks sakopta ne tikai BALTA filiāļu un apkalpošanas centru apkārtne Balvos un citās pilsētās, bet darbinieki parūpēsies arī par nozīmīgiem dabas objektiem. Preiļos no atkritumiem tiks atbrīvots Preiļu parks, BALTA darbinieki no Krāslavas iesaistīsies Adamovas parka takas kopšanā. Tostarp «Lielās talkas» ietvaros BALTA darbinieki palīdzēs labiekārtot pagalmu Imantas ielā 27 Daugavpilī, tāpat tiks sakopts Jēkabpils atpūtas parks un Ludzas novada Preiļu ezera krasta pludmales teritorija, kā arī Rīgas ielas 68 apkārtne Līvānos.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu