Valmierā reģistrēts augstākais ūdens līmenis pēdējos 57 gados (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Elīna Kunga/LETA

Patlaban Valmierā sasniegts visaugstākais ūdens līmenis Gaujā kopš 1956.gada, kad tas sasniedza 5,53 metrus, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Kristīne Melece. Šogad maksimālais līmenis Gaujā pie Valmieras ir 4,95 metri.

Patlaban Valmierā ūdens ir appludinājis Daliņu pludmali, Kazu krāces un teritorijā esošās ēkas, Gaujas palu ūdeņi pietuvojušies atsevišķām dzīvojamām ēkām, nedaudz applūdinot to pagrabus, atsevišķus ielu posmus Gaujas tuvumā, mazdārziņus, kā arī kritiski pietuvojies SIA «Valmieras mēbeles» ražotnes teritorijas sētai, pastāstīja Melece.

Lielu postījumu augstais ūdens līmenis un stiprā straume nodara arī vienam no skaistākajiem Valmieras pilsētas dabas objektiem - Stāvajiem krastiem.

Lai arī ūdens līmenis pamazām sāk stabilizēties, ik pa laikam joprojām ir vērojama pakāpeniska tā paaugstināšanās, atklāja Melece. Šodien plkst.12 ūdens līmenis Gaujā sasniedza 4,95 metru atzīmi.

Lai gan situācija plūdu riska zonā ir šķietami mierīga, no vairākām noslogotajām lietus ūdens kanalizācijas akām Linarda Laicena ielā sūcas ūdens, veidojot peļķes. Ņemot vērā izskalojumu risku zem ceļiem, Valmieras pilsētas pašvaldība jau 22.aprīlī sāka informēt iedzīvotājus, izvietojot informāciju kāpņu telpās un uz automašīnām, kā arī 23.aprīlī izvietoja satiksmi ierobežojošas zīmes.

23.aprīļa vakarā atbilstoši Valmieras pilsētas pašvaldības Civilās aizsardzības komisijas sēdes lēmumam 12 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts un pašvaldības policijas darbinieki klātienē informēja katra dzīvokļa iedzīvotājus daudzdzīvokļu namos Linarda Laicena ielā 12 un Linarda Laicena ielas 9 pirmajā stāvā.

Laicena ielas 12 un Laicena ielas 9 nami atrodas applūstošo teritoriju zemākajās vietās, un, vēl būtiski pieaugot ūdens līmenim, tos pirmos skartu elektrības atslēguma radītās neērtības. Kā pastāstīja Melece, operatīvo dienestu pārstāvji vēlāk atzinuši, ka iedzīvotāji bijuši saprotoši un sniegto informāciju uztvēruši nopietni.

Pašvaldība lūdz aplūstošo teritoriju namu apsaimniekotājus un iedzīvotājus tieša apdraudējuma gadījumā nekavējoties sazināties ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu pa tālruni 112 vai 01.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu