Cēsīs plūdi neapdraud dzeramā ūdens pieejamību (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Naktī būtiski samazinājies Gaujas ūdens līmeņa celšanās temps pie Cēsīm - kopš vakardienas vakara ūdens līmenis pieaudzis par pieciem centimetriem.

Līdz pilsētas dzeramā ūdens attīrīšanas iekārtu apdraudējuma līmenim atlikuši 35 centimetri, savukārt līdz līmenim, kas apdraudētu privātmāju dzeramā ūdens akas, atlikuši 1,45 metri, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes komandieris Jānis Skrastiņš aģentūrai LETA sacīja, ka iedzīvotājiem, kuri dzeramo ūdeni iegūst no vaļējām akām, jebkurā gadījumā iesaka pirms lietošanas veikt ūdens analīzes. «Nevar paredzēt, kā ūdens uzvedas un pa kurieni var iekļūt, bet tas, kas nāk no Gaujas, ir ļoti piesārņots,» skaidroja Skrastiņš.

Arī Valmierā Gaujas ūdens ir piepildījis lietus kanalizācijas, kas raisa bažas par dažādiem izskalojumiem, kā tas notika 2010.gadā, pastāstīja Skrastiņš. Bailēs par ceļa ielūšanu, L.Laicēna un Rūpniecības ielas apkārtnē pilsētā satiksme ir ierobežota vēl vairāk.

Savukārt pašā Gaujā Valmierā novērota ūdens līmeņa stabilizācija. Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis krities par aptuveni četriem centimetriem, aģentūru LETA informēja Skrastiņš.

Cēsīs tagad ir uzstādīts pagaidu ūdens līmeņa atzīmes, pēc kurām arī bijis iespējams noteikt, ka nakts laikā ūdens līmenis cēlies par aptuveni pieciem centimetriem, ūdens līmeņa svārstībām būs iespējams sekot līdzi arī turpmāk.

Kopumā pagājušās diennakts laikā Gaujā pie Cēsīm ūdens līmenis pieaudzis par 65 centimetriem.

Kā norāda VUGD, Gaujas augštecē pirms Cēsīm ūdens līmenis sācis kristies, lai arī nedaudz - par diviem centimetriem. Tas ļaujot prognozēt, ka kritiskais līmenis Cēsīs netiks sasniegts un pilsētas dzeramais ūdens nebūs apdraudēts.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu