Gaujā joprojām vērojamas ūdens līmeņu svārstības (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Elīna Kunga/LETA

Gaujā joprojām ir vērojamas nelielas ūdens līmeņu svārstības, bet pārējās upēs ūdens līmenis lēnām krītas, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrologi.

Aizvadītajā diennaktī, salīdzinot diennakti iepriekš, Gaujā ūdens līmenis posmā no Siguldas līdz Carnikavai cēlies par 11 līdz 30 centimetriem, bet upes augštecē līmenis pazeminājies par pieciem līdz 22 centimetriem.

Savukārt šodien laikā no plkst.9 līdz 12 ūdens līmenis Gaujā pie Valmieras pazeminājies par trīs, bet pie Carnikavas - par diviem centimetriem.

Pārējās upēs pārsvarā notiek lēna ūdens līmeņu pazemināšanās. Daugavā Baltkrievijas teritorijā ūdens līmenis krities par 16 līdz 26 centimetriem, bet Latvijas teritorijā līmenis vēl tik strauji nekrītas. Arī Daugavas pietekās Ogrē un Lielajā Juglā ir vērojama ūdens līmeņu pazemināšanās.

Līmenis pazeminās arī Kurzemes un Zemgales upēs. Lielupē ūdens līmenis diennaktī krities par 18 līdz 32 centimetriem, bet Ventā par 15 līdz 16 centimetriem.

Hidrologi min, ka upju palienes joprojām ir applūdušas, taču, pazeminoties upju ūdens līmenim, applūdušo teritoriju kļūs mazāk. Arī Gaujā vairs nav gaidāma strauja līmeņu celšanās.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu