Jau trešo gadu galvaspilsētā notiks Rīgas velonedēļa (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jau trešo gadu galvaspilsētā norisināsies Rīgas velonedēļa, kas riteņbraukšanas piekritējiem no šodienas līdz 2.maijam piedāvās daudzveidīgu pasākumu klāstu, šodien Rīgas velonedēļas pasākumiem un veloinfrastruktūras attīstības plāniem pilsētā veltītajā preses konferencē žurnālistiem pauda biedrības «Rīgas velonedēļa» valdes priekšsēdētājs Toms Ērenpreiss.

Velonedēļa galvaspilsētā tiks atklāta 26.aprīlī kluba «Piens Velo» teritorijā. Tur norisināsies gan velotirdziņš, gan arī minitreka sacensības. Savukārt orientēšanās sacensību cienītāji vakarpusē varēs doties «Pilsētas medībās».

Rīgas velonedēļas laikā interesentiem būs pieejamas vairākas velosipēdu darbnīcas, kurās varēs uzzināt gan to, kā salabot savu divriteni, gan to, kā braucamrīku pārveidot par ērmriteni jeb piešķirt savam velosipēdam oriģinālu, neparastu izskatu. Tāpat gaidāmas dažādas sacensības, ekskursija «Rīgas retro riteņtūre», kino vakars, Rīgas veloparāde, Tvīda brauciens un diskusijas - 30.aprīlī norisināsies diskusija «Velosipēdists satiksmē», bet 2.maijā «Birojnīcā» tiks spriests par Rīgas centra attīstības scenārijiem.

«Tā nav tikai izklaide, pasākumam ir arī sociāls statuss. Rīgas velonedēļa ir spilgts piemērs tam, ka paši varam daudz ko panākt darot. Ja pirms trim gadiem pārējo ceļu satiksmes dalībnieku attieksme pret velobraucējiem bija nievājoša, tad patlaban ir panākts respekts,» sacīja Ērenpreiss.

Biedrības «Rīgas velonedēļa» valdes loceklis Dainis Kreilis uzsvēra, ka «Rīgas velonedēļas» laikā katru gadu notiek diskusijas par to, kur un kāpēc ir nepieciešamas izmaiņas veloinfrastruktūrā. Šogad pirmo reizi aicināts piedalīties Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) un Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks (SC), un, tā kā šis ir vēlēšanu gads, diskusijā paust savu nākotnes redzējumu tiks aicināti arī citu lielāko partiju pārstāvji.

«Riteņbraucēji šo pārvietošanās veidu redz kā pamatu pilsētas mobilitātei, dzīvīgumam, attīstībai. Mēs ticam, ka tieši riteņbraucēji var ļaut Rīgai kļūt par vienu no Eiropas metropolēm, jo šis pārvietošanās veids piešķir mobilitāti. 2.maija diskusijā mēs par šiem jautājumiem runāsim,» sacīja Kreilis.

Viens no tradicionāli visvairāk apmeklētajiem pasākumiem, Rīgas veloparāde, notiks 1.maijā plkst.12 pie Brīvības pieminekļa - gandrīz vienā laikā ar nesankcionēto velobraucienu «Kritiskā masa», kas gaidāms 1.maijā plkst.13. Kā aģentūrai LETA pastāstīja Ērenpreiss, brauciens «Kritiskā masa» nav un nebūs «Rīgas velonedēļas» sastāvdaļa, jo par šo pasākumu neviens nevar uzņemties atbildību. «Par to ir runāts vairākkārt, taču nevaram rast kopsaucēju - nav, kas uzņemas par to atbildību. To nevar kontrolēt, tāpēc tas nevar būt oficiāls pasākums. Tas ir protesta pasākums, un iespēja tādu braucienu rīkot ir viena no demokrātiskas sabiedrības iezīmēm,» sacīja Ērenpreiss.

Savukārt riteņbraukšanas entuziastiem adresētā nedēļa noslēgsies 5.maijā ar Tvīda braucienu no Esplanādes līdz Kalnciema kvartālam, kur gaidāma gan Tvīda karaļpāra kronēšana, gan balle retro ritmos.

Rīgas velonedēļa tiek rīkota, biedrībai «Rīgas velonedēļa» sadarbojoties ar Rīgas domes Satiksmes departamentu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu