Lietus nav nobaidījis Lielās Talkas dalībniekus (62)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lielā talka

Lai arī laika apstākļi sestdien nelutina, iedzīvotāji no lietus nav nobijušies un Lielā Talka sākusies visā Latvijā, portālam «Apollo» pavēstīja Lielās Talkas pārstāve Anna Blaua.

Pirmās ziņas par aktīvu talkošanu saņemtas gan no Valmieras, gan Cēsīm, Liepājas, Jelgavas, Aizkraukles un Siguldas. Pienāk arī ziņas no vietām reģionos, kur nelīst, piemēram, Ainaži, Dignāji.

Rīgā kā vieni no pirmajiem ap plkst.8 no rīta jau tradicionāli pie Ķīšezera sākuši talkot Rīgas Teikas vidusskolas skolēni, kuri kopā ar L&T savāktos atkritumus arī šķiro.

Savukārt Tukumā pie Čigānezera, kur talko Tukuma novada domes pārstāvji, atrasts sprādzienbīstams priekšmets.

Patlaban tiek gaidīti sapieri, teritorija norobežota un uz vietas dežurē Valsts policijas pārstāvji.

Tāpat no lietus nav nobijies premjers Valdis Dombrovskis, kurš sestdienas rītā uzsācis ar talkošanu pie Strazdumuižas.

«Mēs pielāgojamies dabas apstākļiem un talcinieki iedvesmo cits citu, jokojot, ka no cukura un ūdens ir veselīgs ādas mitrināšanai. Daba aktīvi iesaistās talkā un nomazgā putekļus un atsvaidzina gaisu. Ja šodien nav iespējams veikt iecerētos darbus, talku iespējams pārcelt. Ja šodien nav tas pateicīgākais laiks, piemēram, lapu grābšanai un sētas krāsošanai, ir iespējams veikt citus darbus, kaut vai stādīt puķes pagalmos un uz balkoniem. Mēs aicinām neieciklēties uz šo vienu datumu, talkot var arī citās dienās. Ja talkas tiek pārceltas, tas obligāti jāsaskaņo ar koordinatoriem, lai atbilstoši pēc tam varētu organizēt savākto atkritumu izvešanu,» norāda Lielās Talkas darba grupas vadītāja Vita Jaunzeme.

Šogad Lielā Talka norisinās 1558 reģistrētās talkošanas vietās, no kurām 207 vietas reģistrētas Rīgā.

Komentāri (62)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu