Lielā Talka pulcē 85 000 dalībnieku, daudz mazāk nekā pērn (219)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Apkopojot informāciju no Lielās Talkas koordinatoriem, talka pulcējusi apmēram 85 000 iedzīvotāju.

Kā informē Lielās Talkas pārstāve Anna Blaua, informācija apkopota, ņemot vērā, ka atsevišķās vietās talkots gan 20.aprīli, kas bija sākotnēji noteiktais Lielās Talkas datums, gan vakar un šodien.

Rīgā darbojas astoņas atkritumu savākšanas automašīnas, un izvestas ir jau 50 tonnas atkritumu.

Līdz dienas beigām varētu tikt izvests vēl tāds atkritumu apjoms. Jāpiebilst, ka atkritumu savākšana turpināsies vēl vismaz pāris dienas un kopējie apjomi būs zināmi nākamās nedēļas laikā.

«Cilvēku skaits šogad ir ievērojami mazāks nekā pērn, bet, domāju, ka padarīts ir tikpat daudz, cik iepriekšējo gadu talkās. Kā jau minēju, šogad talka vairs nav tikai vienu dienu, bet notika jau 20.aprīlī, vakar, šodien un notiks arī vēl nākamajā nedēļā. Šogad laikapstākļi bija ļoti īpaši, tāpēc vēl jo īpašāku paldies vēlos izteikt visiem tiem iedzīvotājiem, kuri piedalījās Lielajā Talkā tieši šodien, nebaidījās no lietus un drēgnā laika un devās ārā, lai piepildītu mūsu kopīgo mērķi – Latvija tīrākā valsts pasaulē, » uzsver Lielās Talkas darba grupas vadītāja Vita Jaunzeme.

Organizatori īpaši atzīmē, ka aktīva talkošana noris Ogrē, kur Lielajā Talkā piedalās ap 1200 dalībnieku, turklāt jau savāktas 150 tonnas atkritumu. Lielākā daļa atkritumu – 120 tonnas savāktas no plūdu zonas, kur pēc pavasara paliem ūdens atgriezies Ogres upes gultnē un jau vakar tika novākti arī bīstamie ledus blāķi.

Kā ik katru gadu arī šogad lielākoties savākti tradicionālie atkritumi – PET un stikla pudeles, papīra un plastmasas iepakojumi, kā arī zaļie atkritumi – vecās lapas, zari.

Lielās Talkas laikā atrasti gan sprādzienbīstami priekšmeti, gan ugunsdzēšamais aparāts un padomju laika telefons un gan jau tradicionāli nolietotā sadzīves tehnika.

Komentāri (219)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu