Dombrovskis apciemo plūdu skartās pašvaldības un sola palīdzēt (39)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lielās talkas laikā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) apmeklējis plūdu skartos Ogres un Carnikavas novadus, solot sniegt katram novadam nepieciešamo palīdzību, aģentūrai LETA sacīja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Dombrovskis Ogres novada iedzīvotājiem apliecinājis, ka no ūdens postījumiem cietušajiem būs pieejami valsts un pašvaldības pabalsti. Savukārt Ogres novada domes priekšsēdētāju Edvīnu Bartkeviču premjers informējis, ka Valsts kase būs gatava piešķirt pašvaldībai aizdevumu nepieciešamo plūdu seku novēršanas darbu veikšanai. Bartkevičs valdības vadītājam detalizēti izrādījis, kas darīts plūdu seku novēršanas jomā un kādi darbi vēl vajadzīgi dambju nostiprināšanai un ceļu atjaunošanai.

Panke pieļāva, ka aizdevums varētu būt arī lielāks par pašvaldības pārstāvju publiski nosaukto pusmiljonu latu. Dombrovskis šodien arī piedalījies sakopšanas darbos Ogres pilsētā, piebilda preses sekretārs.

Carnikavas novadā, kur pali vēl turpinās, tikšanās laikā ar novada priekšsēdētāju Daigu Jurēvicu premjers informēts, ka esot gatavi plāni jauna dambja būvniecībai, bet ir iestrēgusi dokumentu kārtošanas jautājumi. Ministru prezidents apsolījis, ka pēc tam, kad visā valstī būs beigušies plūdi, viņš sasauks krīzes vadības padomi ar atbildīgo dienestu piedalīšanos, kurā aicinās operatīvāk risināt Carnikavā paredzētās būvniecības jautājumu.

Vaicāts, vai Dombrovska palu skarto reģionu apmeklēšana nav novēlota, ņemot vērā, ka viņš daļā no palu laika atradās ārvalstīs, Panke atbildēja, ka, lai gan premjers nav atradies Latvijā, tomēr valdības ministri un atbildīgie dienesti turpināja strādāt un reakcija ir bijusi pietiekoši operatīva. Valdības vadītāja prombūtnes dēļ darbi nav apstājušies.

Jau vēstīts, ka Ogrē palu postījumu novēršanai un dambja pārbūvei varētu būt nepieciešams vismaz pusmiljons latu, aģentūrai LETA sacīja Ogres novada domes pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs.

Carnikavas novadam ir piešķirti trīs miljonus latu, lai nākamajā gadā sakārtotu veco dambi un visa Siguļu ciema garumā uzceltu jaunu dambi sešu kilometru garumā. Pašlaik notiek jaunā dambja projektēšana, aģentūru LETA informēja Jurēvica.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un drošības dienestā (VUGD), šīs dienas gaitā situācija saistībā ar paliem nav mainījusies. Ūdens līmenis upēs lielākoties turpina kristies. Gaujā pie Carnikavas ūdens līmenis pakāpeniski paaugstinās par dažiem centimetriem. VUGD pārstāvji šodien bija devušies izbraukumā uz Carnikavas novadu un konstatējuši, ka palīdzība vietējiem iedzīvotājiem nav nepieciešama.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu