Diēta - 6 kilogrami 14 dienās (52)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/genbug/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

«Bez kviešu miltu un bez saldumu» diētai biju veltījis jau 13 dienas. Rezultāts iepriecināja - divās nedēļās savu svaru biju samazinājis par 6 kilogramiem. Lai arī sākumā biju iedomājies, ka šajā laikā varētu zaudēt uz pusi vairāk, arī ar šo rezultātu biju ļoti apmierināts.

Pēdējā diētas dienā, kā biju vienojies iepriekš, atkārtoti apmeklēju dietologu. Dietologs bija nedaudz pārsteigts par manis uzrādīto rezultātu. Uzslavēja par centību, taču norādīja, ka tā turpināt nevajadzētu, jo pašreizējais svara samazināšanas temps tomēr ir pārāk ātrs.

Man bija tikai viens jautājums - ko darīt nākošajā dienā pēc diētas?

Dietologa teiktais īsumā bija aptuveni šāds:

Jāsaprot, ka tas no kā šīs divas nedēļas biju atteicies, deva konkrētu rezultātu. Atgriežoties pie tā atpakaļ «tīrā veidā», atpakaļ būs arī svars. Un ja svaru atpakaļ negribi, tad jāievēro pāris vienkāršas, bet ne pārāk viegli izdarāmas lietas.

Ar tām sastopas praktiski katrs svara samazinātājs. Pirmkārt, drakonisko ēšanas režīmu turpināt tieši šādā veidā nevar, jo svara samazināšana nevar ilgt bezgalīgi. Otrkārt, ir jāuzmanās no tā, lai nemanāmi, soli pa solim, dienu pēc dienas neatgrieztos pie iepriekšējiem ēšanas paradumiem.

Secinoši ir jāizveido jauns ēšanas režīms, kurš vienlaicīgi nebūtu nedz tik «nežēlīgs» kā «bez kviešu miltu un bez saldumu» diēta, nedz tik barojošs kā tas, kuru biju «ievērojis», pirms uzsāku svara samazināšanu.

Tā kā šajā 14 dienu laikā biju sapratis, ka no kviešu miltu produktiem mierīgi varu atteikties, bija palikusi tikai viena problēma - SALDUMI. Par nelaimi, pilnīgu atteikšanos no saldumiem iedomāties nevarēju, tāpēc dietologs piedāvāja «dozēšanas» metodi. Te gan jāsaka, ka ievērot «dozēšanu» ir grūtāk, nekā pilnībā atteikties no konkrēta produkta. Paši saprotat, ka tur, kur ir viens saldumiņš, ir arī otrais, trešais un ceturtais.

www.edieta.lv

Atgriežoties pie manas saldumu problēmas, izrādījās, ka «dozēšanas» apgūšanas laikā varu turpināt piefiksēt pilnīgi visus produktus, kas apēsti dienas laikā, bet pietiks arī ar tikai «slikto» produktu piefiksēšanu. Manā gadījumā jāpiefiksē katra reize, kad tiek apēsta kaut vai tikai viena konfekte vai kafijā iebērta viena karotīte cukura. Visu laiku jāņem vērā, ka uzņemtais saldumu daudzums nedrīkst pārsniegt pusi no tā daudzuma, ko patērēju pirms svara samazināšanas.

instrukcija šeit

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu