Carnikavas novadā plūdi sākuši atkāpties (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā naktī Gaujā pie Carnikavas ūdens līmenis sācis pamazām pazemināties, šorīt Latvijas Radio pastāstīja Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica.

Gaujā ūdens līmenis vakar vēl bijis ap 2,2 metru atzīmi, bet naktī uz pirmdienu tas pazeminājies līdz 2,17 metriem un no rīta krities vēl par kādu centimetru.

Kā ziņots, vēl svētdien Carnikavas novadā palu ūdeņi turpināja appludināt arvien jaunas teritorijas. Siguļu ciema Dzirnupes ielā ūdens joprojām vēlās pāri ceļam, no Gaujas nākošie palu ūdeņi joprojām turpināja plūst, un palu skartā teritorija arvien palielinājās. Dzirnupes iela bija applūdusi divu kilometru garumā.

Tomēr plūdu dēļ palīdzība nevienam iedzīvotājam nav bijusi nepieciešama. Jurēvica atzina, ka cilvēki īpaši negrib, ka viņus traucē. Daļa iedzīvotāju, kas nevar mitināties savās mājās, pārcēlušies pie kaimiņiem vai aizbraukuši uz Rīgu. Plūdu dēļ aptuveni 30 automašīnas nevarēja iebraukt savā teritorijā.

Visi transformatori ir drošībā, un elektrība nav nevienam atslēgta.

Jurēvica atzina, ka patlaban pašvaldības speciālisti strādā diennakts režīmā, applūdušās vietas tik apskatītas ik pēc pāris stundām.

Kā ziņots, iepriekš Jurēvica atzina, ka Siguļos plūdi ik pavasari ir regulāra parādība, tāpēc pašvaldība plāno būvēt dambi arī šajā apkaimē.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu