Jauna tiesvedība saistībā ar Bostonas sprādzieniem: medija kļūda smagi atsaucas uz pusaudzi (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

ASV kāds vīrietis sūdzēs tiesā tabloīdu «New York Post», jo tā žurnālisti viņa dēlu noturējuši par Džojaru Carnajevu un īsi pēc sprādzieniem Bostonas maratonā publicējuši viņa fotogrāfiju.

«New York Post» žurnālisti pēc sprādzieniem Bostonas maratonā publikācijā izmantoja Ela-Huseina Barhuma 16 gadus vecā dēla Sala fotogrāfiju, jo kļūdaini uzskatīja, ka viņš ir terorists Džohars Carnajevs, vēsta ārvalstu mediji.

Tabloīda žurnālisti lūdza lasītājus palīdzēt viņiem noķert «noziedznieku» un sniegt jebkādu informāciju par publicētajā fotogrāfijā redzamo pusaudzi.Tā kā vīrieša dēls ir vizuāli līdzīgs terora aktos apsūdzētajam Džoharam Carnajevam, žurnālisti viņu bija noturējuši par vainīgo.

Puiša tēvs konsultējies ar advokātiem un apgalvo, ka «New York Post» žurnālisti ir ne tikai apkaunojuši viņu ģimeni, bet nodarījuši milzīgu kaitējumu viņu bērnam, jo viņu dēls žurnālistu dēļ guvis arī smagu psiholoģisku traumu.

16 gadus vecais Sala pēc notikušā esot noslēdzies sevī un pārstājis apmeklēt skolu, kur par viņu ņirgājušies.Elam-Huseinam Barhumam joprojām esot jātaisnojas paziņu priekšā, ka tā bijusi kļūda.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu