Latvijā otrs straujākais summārā dzimstības koeficienta pieaugums ES (25)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renāte Briede/LETA

Latvijas summārā dzimstības koeficienta jeb vidējā bērnu skaita uz sievieti reproduktīvā vecumā pieaugums 2011.gadā bijis straujākais starp Eiropas Savienības (ES) valstīm, liecina ES statistikas biroja «Eurostat» dati.

Latvijas summārais dzimstības koeficients 2011.gadā bija vidēji 1,34 bērni uz vienu sievieti reproduktīvā vecumā, kas ir ceturtais zemākais līmenis.

Tomēr Latvija ir starp tām piecām valstīm, kurās 2011.gadā šis koeficients pieaudzis.

Augstākais summārais dzimstības koeficients Latvijā reģistrēts 2008.gadā - vidēji 1,44 bērni uz vienu sievieti reproduktīvā vecumā. 2009.gadā šis rādītājs noslīdēja uz 1,31 un 2010.gadā uz 1,17, kas bija zemākais rādītājs pēdējo desmit gadu laikā.

Vislielākais pieaugums reģistrēts Lietuvā, kur 2011.gadā summārais dzimstības koeficients bija vidēji 1,76 bērni uz vienu sievieti reproduktīvā vecumā, kas ir astotais lielākais rādītājs starp ES valstīm.

Savukārt Igaunijā summārais dzimstības koeficients 2011.gadā bija 1,52, gada griezumā piedzīvojot trešo lielāko lejupslīdi starp ES valstīm.

Vislielākais summārais dzimstības koeficients starp ES valstīm ir Īrijā - vidēji 2,05 bērni uz vienu sievieti reproduktīvā vecumā, aiz kā seko Francija ar 2,01 un Lielbritānija ar vidēji 1,96 bērniem uz vienu sievieti reproduktīvā vecumā.

Vismazākais koeficients 2011.gadā reģistrēts Ungārijā - vidēji 1,23 bērni uz vienu sievieti reproduktīvā vecumā.

ES vidējais summārais dzimstības koeficients ir 1,56 bērni uz vienu sievieti reproduktīvā vecumā.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu