Sprādzieni Bostonā: Smagi ievainotais Carnajevs atstājis kādu svarīgu vēstījumu (103)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Bostonas terora aktos apsūdzētais Džohars Carnajevs, kurš aizturēšanas brīdī apšaudes laikā ar policiju tika smagi ievainots, slēpjoties zem laivas, paspējis uz tās sienām uzšņāpt vēstījumu, kurā atklāj terora aktu motivāciju, vēsta «CBS News».

Uz laivas iekšsienas, uz kuras joprojām redzamas ložu pēdas, lasāms uzraksts - «terora akti ir atriebība amerikāņiem par Irāku un Afganistānu».

«Uzbrukt vienam musulmanim nozīmē uzbrukt visiem musulmaņiem,» uzraksta tekstu citē «CBS News».

Vēstījumā, kas esot rakstīts ar pildspalvu, tāpat teikts, ka Bostonas terora aktu upuru nāve pielīdzināma to musulmaņu nāvei, kas gājuši bojā ASV izraisītajos karos. Džohars tāpat rakstījis, ka nesēro pēc sava brāļa Tamerlana, kurš «tagad ir paradīzē», kur drīz gatavojoties nonākt arī viņš.

Vēstījums būšot nozīmīgs pierādījums tiesā pret Džoharu Carnajevu.

Džohars Carnajevs tika notverts 20.aprīlī. Viņš tika atrasts slēpjamies laivā pie kādas ārpilsētas mājas Votertaunā. Otrs aizdomās turamais – Džohara vecākais brālis 26 gadus vecais Tamerlans Carnajevs - tika nošauts apšaudē iepriekšējā naktī.

Komentāri (103)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu