12.klases latviešu valodas eksāmenu kārtot pieteicies 20 421 cilvēks (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

21.maijā, gaidāmo obligāto centralizēto eksāmenu latviešu valodā vidusskolas beidzējiem pieteicies kārtot 20 421 cilvēks, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts izglītības satura centra (VISC) sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ilgaža.

Viņa minēja, ka eksāmena kārtotāju skaits varētu mainīties, jo dažādu iemeslu dēļ kāds uz to var neierasties.

Ilgaža atklāja, ka viss rītdienas un nākamajiem gaidāmajiem eksāmeniem ir sagatavots. «Visi sagatavošanās darbi, lai eksāmeni varētu notikt, ir paveikti,» uzsvēra Ilgaža.

Tāpat viņa akcentēja, ka ir padomāts arī par eksāmenu drošību, - tam pēdējo gadu gaitā, kopš pārbaudes darbi notiek centralizēti un tie ir arī kā iestāšanās biļete uz augstskolu, tiek pievērsta īpaša vērība. «Mūsu lielākā prioritāte ir drošība - nosargāt šo valsts pārbaudes darbu satura izzināšanu, pirms konkrētais eksāmens ir noticis. Tā ir bijusi prioritāte arī šajā gadā, un ir ņemtas vērā ļoti daudzas un dažādas drošības normas un drošības pasākumi, lai viss būtu kārtībā,» teica Ilgaža.

Noteikumi «Par valsts pārbaudes darbu norises laiku 2012./2013.mācību gadā» paredz, ka 12.klases skolēniem latviešu valodas eksāmens notiks 21.maijā, bet matemātikas - 30.maijā.

Krievu valodā eksāmena rakstiskā daļa notiks 10.jūnijā, bet mutiskā daļa - 10. un 11.jūnijā. Vācu valodā pārbaudījuma rakstiskā daļa būs 17.jūnijā, bet mutvārdu daļa - 17. un 18.jūnijā. Savukārt franču valodā eksāmenu gan rakstiski, gan mutiski varēs kārtot 18.jūnijā.

Izvēles priekšmetos eksāmenu kārtošana sāksies 24.maijā tiem vidusskolēniem, kuri izvēlējušies eksāmenu Latvijas un pasaules vēsturē. Ķīmijas eksāmens notiks 5.jūnijā, bioloģijas eksāmenu varēs kārtot 14.jūnijā, bet fizikā - 20.jūnijā.

Kā ziņots, pirmais obligātais centralizētais eksāmens vidusskolēniem šajā mācību gadā bija angļu valodas eksāmens, kura rakstu daļa tika kārtota 26.martā, un daļai skolēnu arī tajā dienā noritēja eksāmena mutiskā daļa. Daļai savukārt mutiskā daļa notika turpmākajās divās dienās - 27.martā un 28.martā.

Noteikumos arī minēti datumi, kad eksāmenus varēs kārtot tie vidusskolēni, kuri attaisnojošu iemeslu dēļ to nevarēs izdarīt noteiktajos datumos. Piemēram, pirmajā svešvalodā atkārtotais eksāmens paredzēts 21.jūnijā, latviešu valodā - 25.jūnijā, matemātikā - 27.jūnijā. Vairākus eksāmenus kārtot varēs vēl jūlija sākumā.

Tikmēr pārbaudes darbi pamatizglītības ieguvei devītās klases skolēniem sāksies 22.maijā, kad notiks latviešu valodas eksāmena rakstiskā daļa. Šajā dienā un 23.maijā notiks arī latviešu valodas eksāmena mutvārdu daļa. Svešvalodā pēc izglītojamā izvēles eksāmens notiks 28. un 29.maijā, bet matemātikā - 4.jūnijā. Eksāmens Latvijas un pasaules vēsturē būs jākārto 11.jūnijā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu