Britu prese šokēta par asiņaino slepkavību Londonā (43)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Vēstot par trešdien Londonā notikušo brutālo slepkavību, kas, iespējams, uzskatāma par terora aktu, britu prese norāda, ka notikušais ir prātam grūti aptverams, bet paudusi pārliecību, ka šis incidents tikai stiprinās sabiedrības atbalstu valsts bruņotajiem spēkiem.

LETA jau ziņoja, ka Londonas dienvidaustrumos trešdien divi ar mačeti bruņoti vīrieši nogalināja kādu cilvēku, kurš saskaņā ar izskanējušo informāciju bijis karavīrs.

Aculiecinieki ziņoja, ka uzbrucēji centušies nocirst upurim galvu un pēc tam prasījuši, lai apkārtējie viņus filmē un fotografē.

Laikraksts «The Independent» vēsta, ka viens no uzbrucējiem paziņojis, ka slepkavība veikta, atriebjoties par to, ka Lielbritānijas premjerministrs un valdība nosūtījuši karavīrus uz arābu valstīm.

Abi vīrieši arestēti un pašreiz atrodas slimnīcā, jo aresta laikā tika sašauti.

Asiņainā slepkavība atspoguļota visos lielākajos britu laikrakstos. Tajos publiskotas notikuma vietā uzņemtās fotogrāfijas un aculiecinieku stāsti. Citēti arī slepkavu izteikumi.

«Terors mūsu ielās,» vēsta laikraksts «The Sun», kas plaši atspoguļojis arī kādas sievietes - divu bērnu mātes - konfrontāciju ar vienu no slepkavām, kurš viņai sacījis, ka vēlas sākt karu Londonā.

«The Sun» norādījis, ka šis uzbrukums ir «gandrīz neticams», un aicinājis britus apliecināt atbalstu saviem karavīriem.

«Šodien mums ir jāmet izaicinājums ekstrēmistiem un jāstāv plecu pie pleca ar mūsu bruņotajiem spēkiem. (..) Mums jāizrāda savs atbalsts vārdos un darbos. Un, ja jūs šodien redzat karavīru, paspiediet viņam roku un pasakiet paldies,» raksta «The Sun».

Laikraksts «The Daily Telegraph» atbalstījis premjerministra Deivida Kemerona nostāju, ka Lielbritānija nekad nepakļausies teroristu spiedienam.

«Ja atklāsies, ka islāmistu teroristi patiešām šaušalīgi atriebušies par Lielbritānijas dalību Irākā un Afganistānā, būs steidzami nepieciešams pārskatīt pašreizējos militārpersonām piemērotos drošības pasākumus,» atzīmējis «The Daily Telegraph».

«Bet mums būtu arī jāatceras, ka premjerministram ir taisnība. Lielbritānijas ienaidnieki (..) vēlas iznīcināt ne tikai mūsu dzīvības, bet arī vērtības, tostarp mūsu lepnumu un atbalstu bruņotajiem spēkiem. Un tas ir kas tāds, kas viņiem nekad neizdosies,» atzīmējis «The Daily Telegraph».

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu