Šausminošie notikumi Londonā: Nāk gaismā iespējamā terorista biogrāfijas detaļas (52)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Pēc šausminošajiem notikumiem trešdien Londonā, nāk klajā arvien vairāk informācijas par vienu no aizdomās turētajiem.

Ārvalstu mediji vēstī, ka vīrietis, kurš redzams īsi pēc karavīra noslepkavošanas uzņemtajos kadros, ar asiņainām rokām stāstot savas rīcības motīvus, ir Maikls Adeboladžo, kurš nāk no kristiešu ģimenes, taču vēlāk ir pievērsies islāmam.

Nigēriešu izcelsmes Lielbritānijas pilsonis ir 28 gadus vecs. 2001.gadā viņš pameta mācības koledžā, savukārt 2003.gadā pievērsās islāmam.

Mediji vēstī, ka kādu laiku viņš apmeklēja kādas aizliegta islāmistu grupējuma sēdes un kontaktējās ar tās locekļiem, taču 2011.gadā to pārtrauca.

Tāpat tiek ziņots, ka abi uzbrucēji ir figurējuši vairākās lietās, kuras tika izmeklētas policijā. Viņi bija nonākuši arī specdienestu redzeslokā, taču neviens negaidīja, ka viņi varētu būt tik bīstami.

Zināms, ka abi vīrieši ir nigēriešu izcelsmes.

Pagaidām nedz uzbrucēju, nedz upura vārdi oficiāli netiek nosaukti.

Jau ziņots, ka abi uzbrucēji, karavīru nogalinājuši, arābu valodā dziedot «Dievs ir varens!» un pieprasot garāmgājējus filmēt un fotografēt viņus.

«Zvēram pie visuvarenā Allāha, mēs nekad nebeigsim pret jums cīnīties. Vienīgais iemesls, kādēļ mēs to darām, ir tāds, ka katru dienu pasaulē mirst musulmaņi» sacījis viens no uzbrucējiem.

«Jūs nekad nebūsiet brīvi. Gāziet savu valdību, kas par jums nerūpējas,» sacījis uzbrucējs, kurš aicinājis gāzt Lielbritānijas valdību un aicināt Lielbritānijas kareivjus atgriezties mājās.

«Jūs domājat, ka Deivids Kemerons mirs, ja mēs ķersimies pie saviem ieročiem?Jūs domājat, ka mirs jūsu politiķi?Nē, tie būs tādi cilvēki kā jūs un jūsu bērni,» klāstījis uzbrucējs.

Abi vīrieši speciāli gaidījuši ierodamies policiju un tad atklājuši pret to uguni. Apšaudes laikā abi smagi ievainoti.

Tiek pieļauts, ka uzbrucēji varētu būt no Somālijas un Nigērijas.

Mediji norāda, ka karavīra nogalināšana armijas kazarmu tuvumā ir bezprecedenta islāmistu uzbrukums Lielbritānijā.

Lielbritānijas premjers norādījis: «Mēs arī iepriekš esam pieredzējuši šādus uzbrukumus, mēs vienmēr esam devuši prettriecienu.»

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu