Saistībā ar Londonas karavīra slepkavību arestēts desmitais cilvēks (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas policija pirmdien arestējusi desmito aizdomās turamo Londonas karavīra slepkavības lietā, bet pie premjerministra Deivida Kemerona biroja tikmēr notikuši galēji labējo protesti, kuros piedalījušies aptuveni 1000 cilvēku.

Aizdomās par saistību ar Karalisko strēlnieku pulka otrā bataljona karavīra Lī Rigbija brutālo slepkavību, kas notika pagājušo trešdien Londonas dienvidaustrumos, policija pirmdien arestēja kādu 50 gadus vecu vīrieti.

Lī Rigbijs tika nogalināts gaišā dienas laikā ļoti brutālā veidā netālu no armijas kazarmām Vulidžā.

Aculiecinieki ziņoja, ka uzbrucēji vispirms notriekuši upuri ar automašīnu un pēc tam piebeiguši karavīru ar nažiem. Viņi arī centušies nocirst upurim galvu un pēc tam nevis metušies bēgt, bet prasījuši apkārtējiem, lai viņus filmē un fotografē, un pauduši radikālus uzskatus.

Uzbrucēji identificēti kā 28 gadus vecais nigēriešu izcelsmes brits Maikls Adebolodža un 22 gadus vecais Maikls Adebovale. Viņi abi aizturēšanas laikā tika sašauti un šobrīd policijas uzraudzībā atrodas katrs savā slimnīcā.

Asiņainā slepkavība un uzbrucēju saistība ar radikālo islāmu ir izraisījusi spriedzi sabiedrībā. Pēdējo dienu laikā aizdedzinātas vairākas mošejas un pieaudzis pret musulmaņiem vērstu incidentu skaits, ziņo labdarības organizācijas.

Aptuveni 1000 labējās organizācijas Anglijas Aizstāvības līgas (EDL) biedri pirmdien sapulcējās uz protestiem pie Lielbritānijas premjerministra biroja. Policija ziņoja, ka notikušas nelielas sadursmes starp EDL un policistiem un veikti 13 aresti.

Lielākā daļa protestētāju bija vīrieši, no kuriem daudzi skandēja pret musulmaņiem vērstus saukļus.

EDL līderis Tomijs Robinsons, uzrunājot protestētāju pūli, sacīja: «Viņiem bija savs arābu pavasaris. Tagad pienācis laiks angļu pavasarim.»

Kemerons, kurš šobrīd kopā ar ģimeni bauda brīvdienas Ibisā, pagājušā nedēļā pievienojās musulmaņu un kristiešu līderu aicinājumiem saglabāt mieru, uzsverot, ka viņiem izdosies sakaut ekstrēmismu, stāvot plecu pie pleca.

Vienlaikus ar EDL demonstrāciju pirmdien notika arī pretakcijas, kuras dalībnieki apvainoja Anglijas Aizstāvības līgu rasismā. Abus protestētāju pūļus nošķīra policijas barjera.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu