«Nascar» autosacīkstēs gaisā pārtrūkst TV kabelis; desmit ievainotie (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pārtrūkuša televīzijas kabeļa dēļ «Nascar» autosacīkšu laikā Šarlotes trasē Ziemeļkarolīnas štatā cietuši desmit līdzjutēji un sabojātas vairākas sacīkšu automašīnas.

Sacensību organizatori pēc svētdien notikušā incidenta skaidroja, ka pagaidām nezināmu apstākļu dēļ pārtrūcis viens no neilona kabeļiem, kas nodrošina datu pārraidi augstu virs zemes izvietotajām televīzijas kamerām. Negadījums noticis pēc sacīkstēs nobraukta 121 apļa, turklāt kabelis nokritis gan uz skatītājiem, gan trases.

Pēc incidenta septiņiem līdzjutējiem sniegta medicīniskā palīdzība uz vietas, bet trīs aizvesti uz slimnīcu turpmākai novērošanai. Sacensības tika apturētas tikai 126.aplī, un līdz tam jau bija sabojātas vairākas automašīnas, tostarp tā brīža līdera Kaila Baša spēkrats.

Komandām tika atļauts saremontēt automašīnas, bet tikmēr no trases tika novākti nepiederošie priekšmeti. Pēc tam braucēji veica atlikušos apļus - kopumā 400 -, un sacensībās triumfēja Kevins Hārviks.

Kā ziņots, aptuveni 30 skatītāji februārī guva savainojumus «Nascar» sacensībās Deitonā, kad neilgi pirms finiša Kaila Larsona automašīna ielidoja drošības žogā un pārrāva to, bet vairākas mašīnas detaļas ielidoja skatītāju tribīnēs.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu