Šovasar notiks vairākas Zemgales izzināšanas velotūres (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zemgales Plānošanas reģions (ZPR) šovasar aicina piedalīties gada trīs idilliskākajos velobraucienos Latvijas dienvidu reģionā, iepazīstot novadus, lieliski pavadot laiku un izaicinot sevi, aģentūru LETA informēja velobraucienu organizatoru pārstāvis Uldis Česka.

Pirmais brauciens cauri Zemgales «maizes klētij» – aptuveni 80 kilometru garais piedzīvojums Jelgavas, Dobeles un Tērvetes apkārtnē – norisināsies jau 15.jūnijā un 16.jūnijā, skaidroja Česka.

Šajā maršrutā paredzēts apskatīt nozīmīgākos tūrisma objektus reģionā, viesoties pie Tērvetes dabas parka pasaku tēliem un ar dažādām vakara aktivitātēm relaksēties turpinājumam otrajā dienā.

«Abās dienās paredzēts nobraukt aptuveni 80 kilometrus, kas tūrisma tempā būs pa spēkam arī ģimenēm ar mazākajiem braucējiem,» pauda ZPR projektu vadītāja Sigita Šiļvjane, uzsverot, ka brauciena dalībniekus drošības nolūkos pavadīs vairākas automašīnas.

Vairākās Baltijas jūras reģiona valstīs īstenotā projekta «Central Baltic Cycling» iepazīšanās velobraucieni ļaus labāk iepazīt Latvijas dabu, brīnišķīgos tūrisma objektus, neskartās ainavas un reģioniem raksturīgās kultūras iezīmes, skaidroja ZPR projektu vadītāja.

29.jūnijā interesenti aicināti pievienoties Bauskas piļu velotūrē, apskatot Bauskas, Mežotnes un Rundāles pērles, bet 3.augustā un 4.augustā ikvienam iespējams pievārēt teju 130 kilometrus garo Daugavas velotūri, apceļojot abus Likteņupes krastus no Jēkabpils līdz Aizkrauklei.

«Šie braucieni nebūt nav sacensības! Tā ir atpūta ģimenei, draugiem un domubiedriem. Turklāt šajos pasākumos pirmajiem 100 dalībniekiem iespējams piedalīties pilnīgi par velti, bez maksas apskatot dažādus objektus, piedaloties rīkotās ekskursijās un izbaudot lielisku atmosfēru divu dienu braucienu vakara pasākumos,» informēja Česka.

Plašāka informācija par velobraucieniem un pieteikšanās pieejama mājaslapā «mtb-maratons.lv», bet informācija par Zemgalē izstrādātajiem velomaršrutiem - mājaslapā «zemgale.lv».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu