FIB pratināšanas laikā nošautais čečens nebija bruņots (25)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par Bostonas terorakta sarīkošanu aizdomās turamo brāļu Carnajevu paziņa Ibragims Todaševs, kurš pagājušajā nedēļā Floridā tika nogalināts ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) pratināšanas gaitā, nebija bruņots, trešdien vēstīja laikraksts «The Washington Post».

Plašsaziņas līdzekļi iepriekš ziņoja, ka Todaševs nogalināts Orlando pilsētā Floridas štatā, jo kļuvis agresīvs nopratināšanā, ko veicis FIB aģents, divi policisti un vēl viens tiesībsargājošo iestāžu darbinieks. Todaševs uzbrucis FIB aģentam ar nazi brīdī, kad grasījies parakstīt atzīšanos par līdzdalību trīskāršā slepkavībā.

Taču, kā avīzei «The Washington Post» atklājis kāds vārdā neminēts avots tiesībsargājošajās iestādēs, Todaševs nopratināšanas laikā meties FIB aģenta virzienā un apgāzis galdu, taču viņam nav bijis nedz ierocis, nedz nazis.

Todaševs tika nošauts pēc vairāku stundu ilgas nopratināšanas, kas bija sākusies iepriekšējā vakarā.

Todeševs liecinājis, ka viņš un Tamerlans Carnajevs bijuši saistīti ar kādu trīskāršu slepkavību 2011.gadā.

Slepkavība notika 2011.gada 11.septembrī, kad apritēja desmit gadi kopš terorakta ASV.

Vienā no Bostonas priekšpilsētām tika nogalināti trīs vīrieši. Līķiem bija gandrīz nocirstas galvas, slepkavības vietā mētājās marihuāna un tūkstošiem dolāru skaidrā naudā.

Arī Todeševa tēvs Abdulbaki Todaševs apšaubījis FIB versiju par notikušo.

Saskaņā ar izskanējušo informāciju Todaševs pazinis Tamerlanu Carnajevu.

LETA jau ziņoja, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti. ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Tamerlanu un Džoharu Carnajevus. 26 gadus vecais Tamerlans zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā. Savukārt Džohars ir aizturēts. Viņam izvirzītas federālās apsūdzības par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu. Ja apsūdzības tiks pierādītas tiesā, 19 gadus vecajam čečenu imigrantam var tikt piespriests nāvessods.

Džohara Carnajeva tiesas sēde, kurai atbilstoši sākotnējiem plāniem vajadzēja notikt 30.maijā, pārcelta uz 2.jūliju.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu