Policija nekonstatē krimināla rakstura pārkāpumus zirga gaļas apritē (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē (ENAP) piektdien pabeigta pārbaude par iespējamiem pārkāpumiem zirga gaļas apritē un, saskaņā ar Latvijas un Eiropas savienības (ES) normatīvajiem aktiem, nav konstatēti krimināla rakstura pārkāpumi, portālam «Apollo» pavēstīja policijas pārstāve Sintija Virse.

Šā gada 4.martā ENAP tika saņemts iesniegums no Pārtikas un veterināra dienesta (PVD) par iespējamām nelikumīgām darbībām saistībā ar preces un pakalpojuma kvalitātes nenodrošināšanu. Iesniegumā policijai tika lūgts kompetences ietvaros izvērtēt vai, norādot produkcijas pavaddokumentos zirga gaļu kā liellopa gaļu, nenoformējot pavaddokumentus, kā arī veicot citas darbības, nav saskatāmi krimināla rakstura pārkāpumi.

Izvērtējot pārbaudes laikā iegūto informāciju, izpētot Latvijas un ES normatīvos aktus, ka arī izvērtējot uzņēmumu paskaidrojumus, policija nav konstatējusi krimināla rakstura pārkāpumus.

Vienlaikus iegūtā informācija liecina par Latvijas administratīvo pārkāpuma kodeksā noteikto administratīvo pārkāpumu pazīmju esamību (103.3 pantā „ Par pārtikas aprites prasību pārkāpšanu», 108.2 pantā „ Par dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu un atvasinātu produktu aprites prasību pārkāpšanu, kā arī dzīvnieku kapsētu iekārtošanu un uzturēšanas prasību pārkāpšanu» un 166.12 pantā «Par informācijas nesniegšanu par preci, pakalpojumu, ražotāju, pārdevēju vai pakalpojumu sniedzēju»), kas ir PVD kompetencē.

Pārbaudes laikā nav konstatēti gadījumi, kad fiziskai vai juridiskai personai (patērētājam) tiktu nodarīts vai radīts būtisks kaitējums, kas ir viens no priekšnoteikumiem kriminālprocesa sākšanai.

Pamatojoties uz to ENAP pieņemts lēmums par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu, jo izdarītajā nodarījumā nav noziedzīga nodarījuma sastāva.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu