Šodien vidusskolēniem eksāmens ģeogrāfijā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā pastāstīja Valsts izglītības satura centra (VISC) sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ilgaža, šogad šo eksāmenu kārtot izvēlējušies 2183 skolēni.

Šodien vidusskolēniem notiks eksāmens ģeogrāfijā.

Jau vēstīts, ka izvēles priekšmetos eksāmenu kārtošana sākās 24.maijā tiem vidusskolēniem, kuri izvēlējušies eksāmenu Latvijas un pasaules vēsturē. Ķīmijas eksāmens notiks 5.jūnijā, bioloģijas eksāmenu varēs kārtot 14.jūnijā, bet fizikā - 20.jūnijā. Savukārt eksāmens ekonomikā gaidāms 7.jūnijā.

Noteikumi «Par valsts pārbaudes darbu norises laiku 2012./2013.mācību gadā» paredz, ka 12.klases skolēniem krievu valodā eksāmena rakstiskā daļa notiks 10.jūnijā, bet mutiskā daļa - 10. un 11.jūnijā. Vācu valodā pārbaudījuma rakstiskā daļa būs 17.jūnijā, bet mutvārdu daļa - 17. un 18.jūnijā. Savukārt franču valodā eksāmenu gan rakstiski, gan mutiski varēs kārtot 18.jūnijā.

Kā ziņots, pirmais obligātais centralizētais eksāmens vidusskolēniem šajā mācību gadā bija angļu valodas eksāmens, kura rakstu daļa tika kārtota 26.martā, un daļai skolēnu arī tajā dienā noritēja eksāmena mutiskā daļa. Daļai savukārt mutiskā daļa notika turpmākajās divās dienās - 27.martā un 28.martā. Savukārt 21.maijā notika obligātais centralizētais eksāmens latviešu valodā.

Noteikumos arī minēti datumi, kad eksāmenus varēs kārtot tie vidusskolēni, kuri attaisnojošu iemeslu dēļ to nevarēs izdarīt noteiktajos datumos. Piemēram, pirmajā svešvalodā atkārtotais eksāmens paredzēts 21.jūnijā, latviešu valodā - 25.jūnijā, matemātikā - 27.jūnijā. Vairākus eksāmenus kārtot varēs vēl jūlija sākumā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu