Maikls Duglass pie rīkles vēža vaino orālo seksu (71)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Holivudas aktieris Maikls Duglass paudis, ka pie viņas saslimšanas ar rīkles vēzi vainojams orālais sekss.

2010.gadā Duglasam tika diagnosticēts rīkles vēzis, taču pēc intensīva ķīmijterapijas kursa viņš nāvīgo slimību uzveica un turpināja aktiera karjeru. Viņa jaunākā filma «Behind the Candelabra» tika demonstrēta Kannu kinofestivālā.

Rīkles vēzi Duglasam izraisījis cilvēka papilomas vīruss. «Tā ir seksuāli transmisīva slimība,» sacīja Duglass.

Terensa Higinsa fonda medicīniskais direktors doktors Maikls Breidijs aģentūrai AP sacīja, ka orālais sekss varētu būt viens no rīkles vēža cēloņiem, taču grūti teikt, vai tas bija vienīgais. Viņš norādīja, ka Duglass smēķē un lieto alkoholu, kas ir divi biežākie rīkles vēža izraisītāji.

Breidijs skaidroja, ka pastāv dažādi papilomas vīrusa paveidi un lielākajā daļā gadījumu tie nav ļaundabīgi. Risks esot tik neliels, ka cilvēkiem nevajadzētu mainīt savus seksuālos paradumus, sacīja ārsts.

Savukārt ASV Mutes vēža fonda direktors Braiens Hils slavēja Duglasa drosmi atklāti runāt par šo tematu. «Es ļoti lepojos, ka Maikls to pateica,» viņš uzsvēra. «Lai arī orālais sekss nav novirze no normas, tomēr daudziem par to ir grūti runāt atklāti.»

Kā zināms, Duglass ir precējies ar aktrisi Ketrinu Zetu-Džonsu. Viņa nesen iestājās rehabilitācijas klīnikā, kur ārstējās no maniakālās depresijas.

Komentāri (71)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu