Maikls Duglass noliedz izteikumus par orālo seksu kā pārciestā vēža ierosinātāju (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Maikla Duglasa pārstāvis noraidījis mediju ziņas, ka Holivudas aktieris pie pārciestā rīkles vēža vaino nodarbošanos ar orālo seksu.

Taču britu laikraksts «The Guardian», kas pirmais publicēja Duglasa izteikumus, tik viegli neatkāpjas. Avīzes mājaslapā publicēts intervijas audioieraksts, kurā viņš it kā vaino orālo seksu pie nāvējošās slimības, ko aktieris uzveica 2010.gadā.

Tikmēr Duglasa pārstāvis Alens Barijs uzsver, ka viņš par orālo seksu kā vienu no iespējamajiem saslimšanas ceļiem esot minējis vispārīgi, to tieši neattiecinot uz savu gadījumu.

«Maikls neteica, ka viņa vēzi izraisījis kunilings,» Barijs sacīja aģentūrai AFP. «Viņš runāja par orālo seksu, kas tiek uzskatīts par dažu mutes vēža paveidu cēloni, kā jau to rakstā apliecināja ārsti. Taču viņš neapgalvoja, ka viņš pats tādā veidā saslimis ar vēzi.»

«Neiedziļinoties detaļās, šo vēzi izraisa cilvēka papilomas vīruss, ko var pārnēsāt kunilinga laikā,» Duglasa sacīto atreferēja «The Guardian».

Reaģējot uz Barija noliegumu, laikraksts paziņoja: «Mēs esam publicējuši audioierakstu un tā transkripciju, lai pierādītu, ka viņš tā teica. «The Guardian» stingri noraida apsūdzības faktu sagrozīšanā. Barija kunga intervijas laikā nebija klāt, tur bija tikai divi cilvēki - Duglasa kungs un «The Guardian» žurnālists Ksens Bruks.»

Kā ziņots, divkārtējais «Oskara» laureāts nāvīgo slimību uzveica ar intensīva ķīmijterapijas kursa palīdzību.

Medicīniskos pētījumos apstiprināta saistība starp orālo seksu un rīkles vēzi. Papilomas vīruss izraisa arī 99% dzemdes kakla vēža gadījumu, liecina Lielbritānijas Nacionālā veselības dienesta (NHS) dati.

Kā zināms, Duglass ir precējies ar aktrisi Ketrinu Zetu-Džonsu. Viņa nesen iestājās rehabilitācijas klīnikā, kur ārstējās no maniakālās depresijas.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu