«Audi» gatavs Lemānas 24 stundu sacīkstēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar testu Francijā, kas lielākoties tika veikts lietus laikā, «Audi» pabeidz gatavošanās darbus gada svarīgākajām izturības sacīkstēm. Divas nedēļas pirms Lemānas 24 stundu sacīkstēm komanda «Audi Sport Team Joest» astoņu stundu testā ātruma sacīkstēm sagatavoja «Audi R18 e-tron quattro» garās aizmugures versiju.

Sartas trasē vienpadsmitkārtējā Lemānas uzvarētāja komanda koncentrējās uz dažādu «Audi R18 e-tron quattro» aerodinamikas regulējumu testēšanu. Papildus tam inženieri eksperimentēja ar dažādiem riepu spiedieniem, lai izanalizētu, kā lietus riepas darbojas vienā aplī un garākās distancēs. Kad sākās lietusgāzes, komanda nolēma beigt rīta treniņu agrāk. Trases apstākļi bija pārāk nepastāvīgi, par ko pārliecinājās arī Loiks Duvāls (Loic Duval ), dienas pirmās puses beigās virāžā «Tertre Rouge» izslīdot no trases. Viņa automobilis, kas apzīmēts ar otro numuru, negadījumā strukturāli netika sabojāts un varēja turpināt testu pēc pusdienu pārtraukuma.

Trīs «R18 e-tron quattro» automobiļi beidza testu dienu pirmajās trīs pozīcijās. Neskatoties uz lietaino laiku, arī ar automobili Nr. 4 tika iegūta svarīga informācija, ko varēs izmantot nākotnē. «Audi» ražotnes komandas braucējs Marko Bonanomi (Marco Bonanomi ) melnajā «R18 e-tron quattro» testēja 2014. gada sezonai paredzētās jaunās paaudzes riepas, ko piedāvā partneris «Michelin».

«Mēs devāmies uz testēšanu, lai izmēģinātu dažādas programmas un procesā kaut ko uzzinātu,» apkopojot dienā paveikto, teica Dr. Volfgangs Ulrihs (Dr. Wolfgang Ullrich ), «Audi Motorsport» vadītājs. «Diemžēl nepastāvīgo laika apstākļu dēļ mēs nebijām pat tuvu tam, lai varētu pārbaudīt visu ieplānoto aprīkojumu. Sauss kļuva tikai dienas beigās. Tomēr galu galā Loikam Duvālam izdevās atrast brīvu apli, un viņš spēja uzstādīt ātrāko laiku. Tomēr to, kā mēs esam sagatavojušies, varēs redzēt tikai sacīkstēs.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu