Andris Šmēdiņš: Lielākais gandarījums ir par to, ka izdarījām pareizo izvēli (26)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas pludmales volejbola treneris Andris Šmēdiņš pēc Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa izcīnītajām sudraba medaļām Pasaules kausa «Grand Slam» posmā Hāgā (Nīderlande) portālam «Apollo» dalījās iespaidos par turnīrā redzēto.

Treneris Šmēdiņš pirmoreiz šosezon vēroja puišu spēli klātienē un atzīst, ka būtiskākais klātbūtnes efektā ir iespēja izpētīt pretiniekus. «Šis turnīrs no citiem turnīriem atšķirās ar stiprā vēja ietekmi. Vienu dienu vējš bija, nākamajā dienā - nebija, tad atkal bija un atkal nebija. Tādēļ vējš daudzu komandu sniegumā ieviesa korekcijas. Tajās dienās, kad bija vējš, komandas, kurās ir augumā raženākie spēlētāji, nespēja pielāgoties apstākļiem. Tāpēc arī trijniekā bija brazīlieši, latvieši un poļi, kuri tomēr ir nedaudz mazāki augumā un tehniskāki. Jā, ceturtie bija austrieši, kuri arī ir gana tehniski, taču viņu līmenis ir nedaudz zemāks.»

Šosezon pret brazīliešiem Pedru/Bruno trīs spēlēs Samoilovs/Šmēdiņš piedzīvojuši divus zaudējumus. Kas pietrūka finālā Hāgas turnīrā? «Uzvarēt 13 spēles pēc kārtas Pasaules kausā arī ir vērā ņemams sasniegums. Varbūt finālā bija pārāk liela vēlēšanās uzvarēt, kas traucēja. Pietrūka agresīvas serves, serve bija pārāk vienkārša un brazīlieši ar to tika galā. Kad spēlē pret brazīliešiem, tad jācenšas būt ar pāris punktiem vadībā, jo tad arī viņi sāk nervozēt un pieļauj kļūdas. Bet, kad viņi ir vadībā, tad spēlē brīvi un atraisīti.»

«Lielākais gandarījums ir par to, ka esam izdarījuši pareizo izvēli, pieņemot lēmumu izveidot šo pāri. Vai sākumā bija bažas? Nē, es jau sākumā domāju, ka pasaules ranga pieciniekā mums vajadzētu būt,» norāda treneris.

Treneru Šmēdiņa un Genādija Samoilova aizgādībā ir arī vēl viens duets - Ruslans Sorokins/Toms Šmēdiņš, kuri Hāgā aizvadīja savu līdz šim veiksmīgāko turnīru, uzvarot trīs no piecām spēlēm un izcīnot 17. vietu. Toms sarunā ar «Apollo» izteicās, ka treniņos abi dueti spēkojas līdzīgi, bet mačos Samoilovs.Šmēdiņš setu galotnēs izcīna uzvaras, kamēr Sorokins/Šmēdiņš piedzīvo zaudējumus.

«Tā īsti nav,» uzskata treneris. «Varu pateikt vienu - kad viņi sāks spēlēt kā komanda, tad būs arī rezultāts. Bet, kamēr viņi spēlēs kā pašlaik - būs kā būs. Lai gan nevar neko teikt - Hāgā viņi nostartēja diezgan labi. Arī izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pretinieki bija tādi, kurus bija jāuzvar, taču puiši galotnes laikam nemāk nospēlēt

«Katrā ziņā, lai pāris spēlētu labi, ir jābūt ļoti labai kopīgajai valodai, taču pagaidām diemžēl to neredzu. Viņi nespēlē slikti, tomēr biežāk spēlē katrs par sevi. Man prasītos lielāka saliedētība. Varbūt kopā vajag iedzert kādu alu? Grūti, nav jau laika,» piebilst Šmēdiņš.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu